Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

La declaració de la Unesco

(Text oficial aprovat el 16 de novembre de 2010) 

El Comitè decideix que aquest element satisfà els criteris d'inscripció a la Llista Representativa, tal i com s'estableix a continuació:

R1. Els castells són reconeguts pels catalans com com una part integral de la seva identitat cultural, transmesa de generació en generació proporcionant als membres de la comunitat un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat.

R2. La seva inscripció a la Llista Representativa pot promoure el patrimoni cultural immaterial com un medi de reforçar la cohesió social, al mateix temps que esperona el respecte pel diàleg cultural i la creativitat humana.

R3. Les mesures de salvaguarda que estan sent implementades, així com les planificades, han estat descrites amb cura, i el compromís tant de l'Estat com de les comunitats està ben demostrat; tot plegat amb l'objectiu d'assegurar la viabilitat de l'element.

R4. La candidatura es va elaborar mitjançant un procés de cooperació i diàleg amb els mantenidors de la tradició, que n'han donat el seu consentiment lliure, previ i informat.

R5. Els castells estan registrats a l'Inventori del Patrimoni Etnològic de Catalunya, mantingut i actualitzat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!