Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

Les retransmissions en directe de les diades, també per internet

21/08/2018

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) s’han reunit avui amb l’objectiu de replantejar les condicions de visualització de les retransmissions en directe de les diades castelleres.

Com és sabut, a principis de temporada es va establir un calendari amb una trentena de diades que es retransmetrien en directe a través de les televisions locals del territori. D’un temps ençà, existeix també l’opció de registrar-se a XALA!, una plataforma de pagament on es poden seguir les diades en directe i que inclou contingut casteller exclusiu i complementari.

Darrerament hi ha hagut un canvi significatiu en aquestes retransmissions en directe i és que han deixat de ser visibles en streaming per Internet, quedant només a través de les televisions locals i de la plataforma de pagament. Des de la XAL es defensa la necessitat de protegir el producte casteller, al que es dedica uns recursos i infraestructura molt importants, que els queda desprotegit en el moment en què la retransmissió queda penjada públicament. Des de la CCCC es reivindica la necessitat que es puguin visualitzar aquestes diades més enllà de la TDT, entenent la realitat del públic i usuari de les diferents plataformes a les que es tenen accés actualment.

Per aquest motiu, i amb la voluntat d’arribar a una situació que pugui beneficiar al màxim al públic casteller, s’ha acordat garantir un accés gratuït a la plataforma XALA! a tots els membres de les colles castelleres que així ho desitgin. Amb aquest accés (vàlid durant la temporada castellera, des de la setmana abans de l’inici de les retransmissions acordades fins al diumenge de la setmana següent a la darrera retransmissió) l’usuari podrà visualitzar les diades en directe a través d’Internet alhora que tindrà també accés als continguts complementaris que ofereix la plataforma. Durant els propers dies comunicarem a les colles com facilitar aquest ús gratuït als castellers per tal que en puguin fer ús el més aviat possible.

Des de la CCCC es considera un acord satisfactori i espera poder seguir avançant per garantir unes retransmissions de qualitat i que permetin impulsar el coneixement d'aquesta activitat cultural arreu.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!