Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Grallers dels Marrecs i músics senegalesos interpretaran conjuntament el toc de castells per festa major

20/07/2010

Oudiodial és una associació d'ètnia diola del Senegal que compta amb set seus distribuïdes per Catalunya amb més de vuit-cents membres. A Salt- Girona, són gairebé un centenar entre adults i nens. Es van formar com a associació l'any 2001 amb l'objectiu de donar acollida i suport a les famílies nouvingudes, però aviat va començar a organitzar activitats per donar a conèixer la seva cultura com eina de relació i integració social. Segons aquesta ètnia la seva cultura és un dels pilars fonamentals per la cohesió social i la convivència. Però encara van més enllà i també tenen formacions musicals , a Girona-Salt i a Mataró. Les seves cançons es basen en la música típica del seu país amb instruments de percussió.

Per altra banda, els Marrecs van engegar l'any passat el projecte ‘'Tots som una colla'',que pretén donar a conèixer la cultura catalana a les persones nouvingudes, impulsat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. En un d'aquests tallers, hi van participar membres de l'associació senegalesa i va sorgir la idea d'unir les dues cultures a través de la música.

I un any més tard, això ja és una realitat. Durant l'actuació castellera del proper diumenge 25 de juliol, a partir de les sis de tarda, davant l'Ajuntament del municipi, els Oudiodial col·laboraran amb les gralles dels Marrecs a tocar el "toc de castells" durant l'execució del 5de7 i els pilars finals, construccions de més durada que altres castells, cosa que permetrà portar a terme una acció conjunta de música tradicional adaptada a la melodia característica dels castells.

Els grallers començaran a tocar el "Toc de castells'', i de manera progressiva els Oudiodial s'aniran incorporant a les gralles i els tabals, amb una base d'instruments de percussió, com els djambers, canyes o fins i tot amb palmades fins a crear un a versió del "toc de castells" original, creativa i barrejant els instruments catalans amb els africans.

Per escalfar motors i com a intercanvi d'experiències, els grallers dels Marrecs participaran el dia abans, el dissabte 24, a l'actuació que faran els Oudiodial al barri de la Massana de Salt.

E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!