Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

La CCCC celebra el seu 30è aniversari

10/06/2019

La Coordinadora de colles castelleres de Catalunya va celebrar, aquest dissabte 8 de juny, els seu 30è aniversari en un acte obert als Jardins del Palau Robert de Barcelona. Les diferents activitats que van anar marcant el desenvolupament de l’acte tenien com a leitmotiv el treball en equip i la participació col·lectiva per assolir grans resultats.

A les 10h es van obrir portes dels Jardins i l’Elisabet Carnicé donava la benvinguda als assistents. L’artista gironí Pau Morales començava una obra d’art commemorativa de l’aniversari en què totes les colles estaven convidades a participar. Representats de cada colla castellera van poder agafar el seu escut o logo i incorporar-lo a l’obra de gran format que, durant tot el matí, va anar prenent forma. La decoració de l’espai va tenir com a protagonistes les camises de totes les colles que vestien l’escenari i l’omplien de color, i desenes de fotografies del col·lectiu Fort, un grup de fotògrafs castellers de renom com són el David Oliete o la Mireia Comas, entre molts d’altres. 

 

A partir de les 11h va començar la part més formal del matí al que es donava sortida amb un teaser d’un minut presentant un vídeo resum d’aquests 30 anys d’història, tant a nivell de fites castelleres com a nivell d’evolució i creixement de la Coordinadora. A continuació es van reunir quatre representats dels actors que ens han acompanyat durant aquestes tres dècades i sense els quals no hauria estat possible arribar al dia d’avui en les condicions que ho hem fet. En representació de l’administració pública, el Secretari General del departament de Cultura, Francesc Viaró; el Sr. Enric Crous com a representant de l’empresa privada; el periodista Carles Cortés com a representació dels mitjans de comunicació i el Roger Gispert, actual president de la Coordinadora de colles castelleres.

Després d’una conversa distesa en què els diferents participants van poder posar de relleu la seva relació amb la CCCC i el fet casteller en general, l’Elisabet Carnicé va donar pas al facilitador Santi Carcasona. Tot i la calor va aconseguir tenir a tots els assistents actius en una activitat participativa en què la música i el color van omplir l’espai. Mentrestant l’obra del Pau Morales seguia prenent forma i a les xarxes socials corria el hashtag #30anysfentpinya amb el que s’animava a participar al sorteig de dues nits d’hotel gràcies a la col·laboració d’Evenia Hotels.

El matí va concloure amb un vermut, cervesa Estrella Damm i la projecció íntegre del vídeo anunciat. Una oportunitat única per trobar-nos amb companys i companyes amb qui no tenim ocasió de compartir un matí com aquest i amb qui ens va agradar reunir-nos fora de plaça. Així és un goig i un orgull seguir creixent juntes. Gràcies colles per ser-hi i per fer-nos més grans!

Fins la propera!

 

Per a conèixer millor el Pau Morales, clica aquí.

Per a conèixer millor el Santi Carcasona, clica aquí.  

Per a conèixer millor Evenia Hotels, clica aquí.

Per a veure imatges de l'acte visita el nostre Facebook.  


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!