Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Sala de premsa

El futur post COVID19 i la música centren les jornades de treball de la CCCC

01/03/2021

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha celebrat aquest dissabte una doble jornada de treball amb la COVID-19 i la música com a protagonistes en la XXV Jornada de Prevenció de Lesions al món casteller i la primera de Formació Musical, respectivament. Les dues sessions s’han realitzat de forma virtual i han aplegat al voltant de 200 persones representant a una setantena de colles. 

En la jornada de prevenció de lesions, Enric Rovira, Sílvia Simó, Ester Gea-Mallorquí i Dani Castillo han reflexionat al voltant del present i el futur de la pandèmia de la COVID-19 i les afectacions al món casteller repassant aspectes com la vacuna, les seqüeles o el protocol de retorn a l’activitat impulsat des de la mateixa CCCC. Totes les intervencions han tingut la interacció continua mitjançant comentaris i preguntes de les persones inscrites. 

Entre d’altres temes, es va valorar la utilització de testos diagnòstics per reprendre l'activitat castellera, tot i que queden moltes incògnites encara sobre la viabilitat d'utilitzar-los, o la necessitat de realitzar estudis cardiològics a tots els castellers i castelleres abans de tornar als #castells. 

La primera edició la jornada de formació musical s’ha iniciat amb una xerrada sobre el repertori casteller a càrrec d’Ivó Jordà, que destacava que el Toc de Castells ha evolucionat amb el temps, encara ho fa i ho seguirà fent. Posteriorment, Manu Sabaté i Gerard Pouget han aprofundit en els aspectes més particulars de la gralla i el timbal, animant-nos a posar un tudell adient a l’afinació de la gralla i no tenir por de desmuntar el timbal, respectivament. 

La XXVI Jornada de prevenció de lesions està previst que es faci durant el mes de febrer de 2022, recuperant la presencialitat i amb els Castellers de Cornellà com a amfitrions, que ja havien d’acollir-la enguany en el marc del seu 30è aniversari. D’altra banda, la formació musical que s’ha independitzat per primera vegada de l’espai que tenia a la jornada de prevenció, està previst també que es converteixi en una jornada específica per als músics de les colles.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!