Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Setembre

Mercè de Colles Locals a Barcelona

24/09/2010

Amb la participació de les cinc colles de Barcelona:

  • Castellers de Barcelona
  • Castellers de la Sagrada Familia
  • Castellers de la Vila de Gràcia
  • Castellers de Sants
  • Castellers del Poble Sec

Lloc
Plaça de Sant Jaume
Població
BARCELONA
Hora
12:30
Nom de la diada
La Mercè de Barcelona (colles locals)


Resultats
Colla Ronda Intent Tipus de castell Resultat
Castellers de Barcelona 1 1 PILAR DE QUATRE CAMINANT Descarregat
2 1 QUATRE DE VUIT Descarregat
3 1 TRES DE VUIT Descarregat
4 1 DOS / TORRE DE VUIT AMB FOLRE Descarregat
5 1 PILAR DE CINC Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
Castellers de la Sagrada Família 1 1 PILAR DE QUATRE CAMINANT Descarregat
2 1 QUATRE DE SET Descarregat
3 1 QUATRE DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
4 1 TRES DE SET Descarregat
5 1 PILAR DE CINC Carregat
Castellers de la Vila de Gràcia 1 1 PILAR DE QUATRE CAMINANT Descarregat
2 1 QUATRE DE VUIT Descarregat
3 1 TRES DE VUIT Carregat
4 1 CINC DE SET Descarregat
5 1 PILAR DE CINC Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
Castellers de Sants 1 1 PILAR DE QUATRE CAMINANT Descarregat
2 1 DOS / TORRE DE VUIT AMB FOLRE Descarregat
3 1 TRES DE NOU AMB FOLRE Descarregat
4 1 CINC DE VUIT Descarregat
5 1 PILAR DE CINC Carregat
5 1 PILAR DE CINC Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
Castellers del Poble Sec 1 1 PILAR DE QUATRE CAMINANT Descarregat
2 1 TRES DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
3 1 CINC DE SET Intent desmuntat
3 2 CINC DE SET Descarregat
4 1 QUATRE DE SET AMB AGULLA / PILAR Carregat
5 1 PILAR DE CINC Carregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat


Comentaris de les colles
Castellers de Barcelona
La colla dels Castellers de Barcelona ha complert amb les expectatives creades als assaigs i ha assolit descarregar el dos de vuit amb folre per primera vegada aquesta temporada, i junt amb el quatre de vuit i el tres de vuit ha completat l’anomenada
tripleta de vuit.
La pluja ha respectat la diada de la Mercè de Colles Locals i ja a la Plaça de la Mercè s’han alçat els primers castells, primer un pilar de quatre de suport a la campanya “Barcelona Decideix” i tot seguit un pilar de cinc a la sortida d’ofici.
Des de la Plaça de la Mercè s’ha anat en cercavila cap a la Plaça de Sant Jaume on s’hi ha entrat amb un pilar de quatre caminant.
A la primera ronda s’ha alçat un quatre de vuit, que ha estat força lent però que no ha perdut les mides en cap moment, demostrant de nou la confiança amb aquest castell.
A la segona ronda ha estat el torn del tres de vuit, castell que s’havia completat en dues ocasions aquesta temporada però que diumenge passat havia quedat en intent desmuntat. Amb la confiança dels darrers assaigs tot i els canvis al tronc el castell s’ha
carregat amb suficiència i sols s’ha hagut de treballar una mica a la baixada però sense perillar en cap moment.
Per a la tercera ronda s’ha guardat el plat fort, el dos de vuit amb folre. Com en els altres dos castells el castell ha pujat a la primer amunt però de seguida ja ha patit a nivell de folre i tronc, s’ha aconseguit carregar i a la baixada s’ha hagut de lluitar de
valent per aconseguir descarregat el castell. És el primer dos de vuit amb folre descarregat des del novembre del 2008, el 51è descarregat de la Colla, i tot just 15 anys després del primer descarregat per la Colla.

Castellers del Poble Sec
Els Castellers del Poble Sec han apfoirtat a Festa Major de Barcelona, La Mercè, per demostrar que els castells de set i mig estan plenament a l'abast de la colla. Just un any després de carregar el primer, la colla blau cel s'ha presentat a la plaça Sant Jaume amb l'objectiu d'aixecar-ne tres, i repetir així la millor actuació de la hi stòria.

Han entrat a plaça amb un ràpid pilar de 4 caminant, per aixecar tot seguit en ronda semi-conjunta el 3 de 7 amb agulla (el tercer de la història de la colla). Un castell que ha pujat amb bona mida i molta confiança, tot i ser ara mateix un dels sostres de la colla.

En segona ronda els del Poble Sec encaraven el gran repte del dia, el 5 de 7. Només el poden plantejar en grans diades on aconsegueixen reunir suficients camises, diades com La Mercè. També ha estat imprescindible la complicitat amb els Castellers de Sants i les altres colles que han ajudat a tancar la pinya. El 5 ha pujat força bé, amb un petit problema d'encaix a la banda del dos a la pinya, però defensable. Els assaigs havien estat perfectes, però tot i això l'acotxadora del tres s'ha fet enrera quan ja era a l'alçada de dosos.

A tercera ronda, gairebé una hora més tard, el 5 de 7 s'ha tornat a aixecar. Finalment s'ha canviat la canalla que abans s'havia fet enrera i, ara sí, el castell s'ha descarregat àgil i sense grans dificultats. L'alegria s'ha desfermat (és també el tercer en onze anys d'història de la colla) i demostraven a la plaça que cada any puja el nivell.

Pocs minuts després, en la ronda de repetició s'encarava el tercer repte, el 4 de 7 amb l'agulla. És el castell de set i mig que els de blau cel han fet més vegades, però els problemes endèmics amb l'estructura del 4 fan que sigui el que més es tem. Curiosament per la Mercè el 4 no ha presentat batalla. S'hi estrenava un nou pom de dalt molt més lleuger i també un quarta. Una motxila de l'anxaneta del pilar, o un excés de confiança, o potser el cansament, han fet que el pilar fés llenya. El castell només quedava en carregat i per tant ja no es podia repetir la millor actuació de la colla... però quasi.

El vano de 5 de comiat també ha quedat en carregat. Els membres del pilar han quedat tocats del castell anterior i els ha passat factura. Dues caigudes, però, que no resten mèrit a la gran diada dels de la camisa blau cel.Arxius de les colles


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!