Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Noviembre

13a Diada dels Castellers de Badalona

13/11/2011

Amb l'actuació de les següents colles:

  • Castellers de Badalona
  • Castellers de la Vila de Gràcia
  • Matossers de Molins de Rei

Com arribar-hi


Lloc
Plaça de la Vila
Población
BADALONA
Hora
12:00


Resultados
Colla Ronda Intento Tipo de castillo Resultado
Castellers de Badalona 1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
2 1 CINC DE SET Descarregat
3 1 QUATRE DE SET AMB AGULLA / PILAR Intent
3 2 QUATRE DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
4 1 DOS / TORRE DE SET Carregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
Castellers de la Vila de Gràcia 1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
2 1 QUATRE DE VUIT Descarregat
3 1 TRES DE VUIT Descarregat
4 1 DOS / TORRE DE SET Descarregat
5 1 PILAR DE CINC Descarregat
Matossers de Molins de Rei 1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
2 1 TRES DE SET Descarregat
3 1 QUATRE DE SET Intent desmuntat
3 2 DOS / TORRE DE SIS Descarregat
4 1 PILAR DE CINC Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat


Comentarios de las colles
Castellers de Badalona
Badalona, 13/11/2011

Els Castellers de Badalona hem actuat a Badalona en motiu de la XIV diada dels Castellers de Badalona, i hem realitzat els següents castells:

Castellers de Badalona: 3 P4, 5d7, i 4d7a, 4d7a, 2d7 c, 2 P4.

Els resultat global de l’actuació ha estat el següent:

Castellers de Badalona: 3 P4, 5d7, i 4d7a, 4d7a, 2d7 c, 2 P4.
Castellers de la Vila de Gràcia: P4, 4d8, 3d8, 2d7, P5.
Matossers de Molins de Rei: P4, 3d7, id 4d7, 2d6, P5, P4.

Adjuntem en aquest mateix correu les imatges dels castells realitzats.
Els Castellers de Badalona finalitzem amb aquests resultats la present temporada amb una valoració molt positiva, la recuperació dels castells de la gamma alta de set i amb la fita aconseguida d'un nou castell, el 2d7.

ELS CASTELLERS DE BADALONA ACONSEGUIM EL DOS DE SET

Els Castellers de Badalona hem actuat avui a Badalona en motiu de la nostra XIV diada acompanyats pels Castellers de la Vila de Gràcia i els Matossers de Molins de Rei. L'objectiu principal per a la diada era recuperar els castells de la gamma alta de set com el cinc de set, que feia dos anys que no fèiem, i repetir el quatre de set amb l'agulla. El dos de set es plantejava com a un objectiu possible per a l'actuació, però sense voler còrrer massa i assolint els objectius un a un.

El cinc de set a primera ronda s'ha alçat tremolós però amb molt bones mides. Tot i el moviment constant durant la carregada i descarregada, en cap moment l'estructura ha fet patir i això ha portat l'eufòria a les files dels Castellers de Badalona. Més nerviosos per l'objectiu de la tercera ronda que pel castell present, el quatre amb agulla s'ha aixecat dispers, amb poca concentració. Els terços han començat a perdre la mida durant la descarregada i amb la sortida dels dosos el castell ha cedit. Aquest dur contratemps ha suposat un punt d'inflexió per a la colla: o rebaixar a un pis de menor vàlua per a assegurar els bons resultats, o repetir el castell i encarar el dos de set encara pendent. La colla ha demanat mantenir el nivell i no rebaixar les expectatives, i sense enfonsar-se ni donar-se per vençuts els micacos hem tornat a provar el quatre de set amb l'agulla, aquest cop descarregat sense gaires contratemps, a banda d'unes males mides a quarts que no han afectat la seva consecució. Després d'assolir el segon castell de la diada la pluja s'ha intensificat fortament a la plaça de la Vila de Badalona i això ha provocat que les dues colles haguessin de traslladar-se al local dels micacos.

La caiguda, la pluja... eren contratemps que han fet replantejar-se l'idoneïtat d'alçar el dos de set, un castell mai aconseguit fins llavors i considerat dins de la gamma de castells de vuit. Tot i així la colla no s'ha arronsat i tant la canalla, com el tronc, com la pinya, han demanat de provar el dos. Amb una pinya immensa, la col·laboració de tothom, i un silenci sepulcral, el castell s'ha alçat lent i decidit. La concentració era màxima, i la pujada serena. Amb l'acotxador col·locat el dos s'ha començat a ressentir per la part alta i la travessada de l'enxaneta ha provocat unes fortes sotragades que no s'han pogut aturar; en conseqüència el castell s'ha trencat pel pis de quarts.

Encara sense creure la fita aconseguida, els Castellers de Badalona han alçat dos pilars de quatre i han deixat pas a les celebracions per haver aconseguit la millor actuació de la nostra història i per haver pogut fer l'aleta del dos de set, un castell molt tècnic a l'abast de molt poques colles que suposa un salt de nivell molt important per a la colla. El castell està considerat dins de la gamma de castells de vuit degut a la seva dificultat i a les seves característiques, i cap colla fins al moment en la història moderna dels castells ha aconseguit descarregar en el primer intent aquesta estructura, fet que demostra el valor d'haver pogut, si més no, carregar-la.

Els Castellers de Badalona suspenem la nostra activitat castellera per donar pas a les vacances de nadal i reprendre de nou els assajos i les actuacions a partir del mes de febrer.

Volem agrair a tots els mitjans el seguiment de les nostres actuacions i la nostra activitat i el tractament donat a les notícies. La colla es mostra molt contenta pel seguiment i la cobertura i volem oferir, de nou, la nostra disponibilitat d'ajudar en el que faci falta si mai hi ha la necessitat.Archivos de las Ccolle
Pdfnpd-diada.pdf Pdfnpd.pdf


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Teléfono: 977 605 206
Dirección: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Te gusta esta pantalla?compártela