Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Julio

Diada del Turisme a Reus

18/07/2009

Amb la participació de les següents colles:

  • Xiquets de Reus
  • Colla Joves Xiquets de Valls

Lloc
Plaça del Castell
Población
REUS
Hora
19:00


Resultados
Colla Ronda Intento Tipo de castillo Resultado
Colla Joves Xiquets de Valls 1 1 TRES DE VUIT Intent desmuntat
1 2 TRES DE VUIT Descarregat
2 1 QUATRE DE VUIT Descarregat
3 1 DOS / TORRE DE SET Descarregat
4 1 PILAR DE CINC Descarregat
Xiquets de Reus 1 1 QUATRE DE VUIT Descarregat
2 1 CINC DE SET Descarregat
3 1 QUATRE DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
4 1 PILAR DE CINC Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat


Comentarios de las colles
Xiquets de Reus
Amb una Plaça del Castell plena a vessar de gent i en companyia de la Joves de Valls, els Xiquets de Reus afrontaven aquesta recuperada Diada del Turisme amb la intenció de consolidar un carro gros que, després de la seva èpica descarregada a la passada Diada de Sant Pere, demanava un xic més de calma de cara a poder considerar-lo feina feta i afrontar els següents reptes de la temporada.

Amb la seguretat que donen els deures fets durant les darreres setmanes al pati d’assaig, els de la camisa avellana han triat el 4de8 per obrir plaça. L’estructura ha tirat amunt al primer intent, pujant molt bé de mides i coronant-se amb molta seguretat. La baixada, tot i ser un xic més treballada, no ha fet en cap cas suar als Xiquets com ho va fer tot just fa un mes a la Plaça del Mercadal. El gran mèrit d’aquest segon carro gros de l’any, a més de la seva solvència, ha estat la inclusió a l’estructura de significatius canvis a nivell de terços i el debut en castells de vuit d’una nova quarta.

L’objectiu més difícil ja era al sac, i els Xiquets de Reus només han hagut d’assegurar dos castells de set i mig que enguany tenen més que dominats, el 5de7 en segona ronda i el 4de7 amb l’agulla en tercera, per igualar la seva millor actuació d’enguany. Cal destacar, a més, un altre debut al 5de7, parat per primer cop a quarts per l’Àlex, de només 17 anys. Un pilar de cinc que la colla sembla tenir totalment consolidat i 2 pilars de quatre parats a baixos per dues castelleres, han tancat una altra gran diada avellana, celebrada amb ball i música de gralles fins ben entrada la nit, al local del carrer Rossic.

La solvència amb que s’han assolit els objectius i la demostració de què els recanvis pels grans castells estan garantits han de ser un motiu més d’alegria i confiança de cara a afrontar un prometedor futur casteller. Ara toca apretar als assajos per tal de poder fer el pas següent i dur el 3de8 a plaça per la diada de Martir’s Street, el proper 1 d’agost a Vilafranca.

Abans però, el proper cap de setmana, es presenta una doble ocasió per poder veure novament els Xiquets de Reus ben aprop de casa: dissabte 25 a les set de la tarda es desplaçaran a Almoster per prendre part en la seva Festa Major, mentre que diumenge a la mateixa hora ho faran a la de Castellvell del Camp.

E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Teléfono: 977 605 206
Dirección: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Te gusta esta pantalla?compártela