Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

El micromecenatge de "Catalans Want To Vote" aconsegueix els 120.000 euros

29/04/2014

"Catalans want to vote - Human towers for democracy" ha recaptat aquest dimarts al migdia els 120.000 euros necessaris perquè milers de castellers internacionalitzin el dret a decidir el 8 de juny. En només 29 dies, més de 3.250 mecenes han participat en la campanya de microfinançament per fer l'aixecada simultània de castells a set capitals europees i diverses ciutats catalanes. De fet, encara queden 11 dies per enfortir un projecte impulsat per Òmnium Cultural que reivindicarà el dret dels catalans a decidir el seu futur polític el 9 de novembre.

La campanya de microfinançament de "Catalans want to vote - Human towers for democracy" (Volem votar- Castells per la democràcia) ha assolit l'objectiu mínim de 120.000 euros, un terç del cost previst del projecte. Les aportacions rebudes al web www.CatalansWantToVote.cat a partir d'ara, fins el 10 de maig, serviran per millorar la comunicació internacional i la coordinació de l'acció. Podeu continuar fent aportacions aquí.I podeu veure el nou vídeo promocional aquí.

L'aixecada simultània de castells en llocs simbòlics de Berlín (Xics de Granollers), Brussel·les (Castellers de Vilafranca), Ginebra (Xiquets de Reus), Lisboa (Castellers de Sants), Londres (Colla Joves Xiquets de Valls) i París (Colla Vella dels Xiquets de Valls) també es reproduirà de forma coordinada a Barcelona i altres ciutats catalanes. Ara per ara ja hi ha 36 colles que faran exhibicions castelleres en el marc d'aquesta iniciativa, que vol fer del 8 de juny una diada cívica de país; d'un país que fa pinya per reclamar votar el seu futur a través dels castells, un dels pilars més importants de la cultura catalana.

"Catalans want to vote - Human towers for democracy" vol internacionalitzar l'anhel democràtic català. Reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, els castells incorporen alguns dels principals valors universals com: l'esforç, el treball comunitari i la solidaritat. Uns valors que són també els que Catalunya vol projectar com a país.

La iniciativa compta amb diversos col·laboradors: la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i totes les colles participants, les Comunitats Catalanes de l'Exterior, Verkami, l'ANC Exterior i Catalans al món, i els supermercats Bonpreu.  


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!