Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Els acròbates de Tànger actuaran a Valls en el marc del Fòrum Casteller

06/08/2014

La quarta edició del Fòrum Casteller, que es desenvoluparà durant la Fira de Santa Úrsula de Valls el proper octubre, acollirà l'actuació dels acròbates magrebins del Groupe Acrobatique de Tànger, al Marroc. Aquests grups torraires tenen històricament el seu epicentre a la plaça Jamaa el Fna a Marràqueix. El 2001 la UNESCO va proclamar l'espai cultural d'aquesta plaça Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

L'origen d'aquestes acrobàcies berbers es remunta al segle XVI. En la tècnica tradicional, a les tombarelles en l’aire s’hi sumen altres jocs d’equilibri, en construccions que poden ser de fins a quatre pisos, amb figures semblants a les dels castells, com pilars de tres o “figueretes”.

El grup que actuarà a Valls, el dissabte 25 d’octubre, serà el de la família dels Hammich, una de les famílies amb més tradició, amb fins a vuit generacions continuades. La companyia participarà al Fòrum Casteller amb el seu espectacle més clàssic “Taoub” (‘teixit’ en amazic), que es durà a terme al Centre Cultural a les 21 h i que té una  durada aproximada d'una hora. L'espectacle compta amb dotze actuants, d'entre 22 i 46 anys. L'acrobàcia patrimonial marroquina és l'eix i el centre de l'espectacle, en què la música, els audiovisuals o un fil teatral també interactuen.

Les entrades es posaran a la venda el proper dimecres 24 de setembre a les taquilles del Principal de Valls, a partir de les 12 del migdia. També es podran adquirir les 24 hores per internet a través de www.ticketea.com.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!