Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

El sisè aniversari de la Unesco també servirà per celebrar els 10 anys del casc

15/11/2016

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya organitza aquest dissabte 19 de novembre l'acte institucional de celebració del sisè aniversari de la inclusió dels castells a la llista representativa del Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat de la Unesco, que es farà a l'antiga fàbrica Damm de Barcelona (Rosselló 505), presidida pel Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras. L'acte també servirà per a celebrar els deu anys de la creació del casc casteller, que es va començar a fer servir al llarg de la temporada 2006. 

D'aquesta manera, l'acte també vol ser un reconeixement a les persones i institucions que van fer possible aquest element de protecció fonamental per a la projecció actual del fet casteller. Per aquest motiu, a l'acte també hi assistiran, entre d'altres, Nazario Ibáñez, conseller delegat de l'empresa NZI, fabricant del casc, i el director del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, Ramon Terrassa. Un audiovisual recordarà el procés de creació i implantació del casc.

L'acte també servirà per al llençament de la segona píndola de "Cultura viva", una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat que consisteix en materials pensats per difondre via xarxes socials (infografia, un clip, etc.) que ofereixen dades sobre diferents aspectes culturals de Catalunya. El primer "Cultura viva" estava dedicat al món del còmic, i aquest segon, lògicament, als castells. 

El reconeixement de la Unesco als castells es va oficialitzar el 16 de novembre de 2010 a Nairobi. La comissió impulsora de la candidatura estava formada per la CCCC, la revista "Castells", el Centre Unesco de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.  


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!