Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Obert el termini per presentar comunicacions al Simposi Casteller de Valls

25/06/2012

La Santa Úrsula d'enguany acollirà a Valls el Fòrum Casteller de Catalunya, que inclourà el 2n Simposi Casteller i la 2a FiraCastells, actes que van viure la seva primera edició en les passades Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. Les dates per al 2012 seran els dies 19, 20 i 21 d'octubre, en una convocatòria que es preveu bianual.

Les persones interessades a presentar comunicacions al 2n Simposi, poden proposar-les fins al divendres 21 de setembre a través de l'email: simposicastells@tinet.cat. L'organització demanarà als comunicants les dades personals de l'autor i l'àmbit al qual pertany la comunicació. D'una banda, el primer eix temàtic se centrarà en la dualitat entre esport i tradició, mentre que el segon abordarà l'anàlisi sobre si el món casteller s'ha de basar en les construccions tradicionals o per contra ha de presentar noves figures. El temps de presentació durant el segon Simposi, dissabte 20 d'octubre, es determinarà en funció del nombre de comunicacions lliurades. Les comunicacions seran publicades en un llibre, que s'editarà amb posterioritat.

En el mateix sentit d'obertura de la convocatòria del Fòrum Casteller de Catalunya, les persones, empreses, artesans o entitats interessades a reservar un estand a la FiraCastells o presentar algun producte de temàtica castellera, ja poden fer-ho a través del telèfon 93 511 66 90 o de l'email cristina@utopiaglobal.com. En aquesta edició, la Fira s'ubicarà a la plaça del Pati, epicentre de la vida ciutadana vallenca.

L'organització preveu que el Fòrum Casteller de Catalunya tingui lloc cada dos anys els anys parells, a excepció del darrer de la dècada que passaria al marc de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela dels anys acabats en 1. La taula d'organització del Fòrum Casteller de Catalunya és integrada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls, el Consorci del Museu Casteller de Catalunya, la Revista Castells -pertanyent al grup Utopia Global-, la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, la Xarxa de Cultura de Valls i l'Ajuntament de la ciutat. També s'integraran altres ens privats i altres àrees municipals, com la de Promoció de la Ciutat, que participarà en la difusió fora de la ciutat d'aquest esdeveniment.

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!