Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

La canalla, un dels temes de debat en el proper Simposi Casteller a Valls

15/05/2014

El Fòrum Casteller tornarà a Valls per Santa Úrsula. Aquest esdeveniment transversal sobre el món casteller arribarà així a la 4a edició, que es durà a terme entre el 22 i el 26 d'octubre i que culminarà amb la diada castellera.

Un dels esdeveniments més destacats del Fòrum és el Simposi Casteller, l'organització del qual ha anunciat que enguany se centrarà en el tema de la canalla, com un dels elements essencials per a les colles i les construccions que enlairen. Així, comptarà amb una taula rodona amb la participació de castellers veterans que van començar com a enxanetes o aixecadors i han esdevingut caps de colla o castellers destacats, com també amb les noves experiències de colles allunyades de l'esfera tradicional. 

L'organització del simposi obre des d'ara fins al 19 de setembre la possibilitat que colles, entitats i particulars presentin comunicacions sobre la temàtica de la canalla, comunicacions que es poden enviar a l'adreça electrònica simposicastells@tinet.cat o per via telemàtica a través del web de l'Ajuntament de Valls.

Un altre acte que inclourà el programa 2014 és la presentació de les actes que recullen les ponències, comunicacions i taules rodones de l'edició de l'any passat, en la qual s'abordaren dos eixos temàtics: el paper de la dona en els castells i el finançament de les colles.

Entre les entitats que cooperen amb el conjunt dels actes d'aquest quart Fòrum Casteller hi ha la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que s'hi ha vinculat per primer cop a través d'un conveni de col·laboració.

La FiraCastells, també convocada

De manera paral·lela, també s'ha anunciat la quarta edició de la FiraCastells, que tindrà lloc a la plaça del Pati des del divendres a la tarda fins a diumenge el mateix cap de setmana de Santa Úrsula. La Fira presentarà una àmplia oferta de tallers, jocs i activitats de caràcter familiar, així com quantitat de producte casteller, tant de les mateixes colles com de la petita indústria cultural. La inscripció d'estands s'obre ara i es podrà formalitzar per la quantitat de 100 euros fins al dia 25 de juliol, a través del correu electrònic gestio@hydramedia.info. Es prioritzaran els estands que aportin activiats de dinamització a partir dels materials que ofereixen. 

 

 

 

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!