Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

El Concurs de Tarragona estrenarà un innovador sistema de "rondes encavalcades"

30/03/2016

El Concurs de Castells de Tarragona funcionarà amb un innovador sistema de "rondes encavalcades" que reduirà el temps disponible entre castell i castell i, en cas de peu desmuntat, farà que se cedeixi el pas a la següent colla mentre es prepara un segon peu. Amb aquestes novetats es pretén ajustar al màxim el temps del certamen, segons s'ha explicat aquest matí en roda de premsa.

Xavier González, director del Concurs, ha previst que la 26 edició pot ser una "edició excepcional", entre d'altres factors, "amb la possibilitat que per primer cop les dotze colles participants diumenge provin castells de nou". Segons els càlculs de l'organització, això podria suposar una durada superior a les set hores i per tant excessiva. Després d'analitzar diverses opcions (per exemple, es va descartar traslladar el tres i el quatre de nou a ronda conjunta), es va optar per un sistema batejat com de "rondes encavalcades", aprovat per la comissió assessora del Concurs, en el que estan representades les sis colles millor classificades de l'edició anterior, les cinc colles amfitriones (contant els Nois de la Torre) i diversos especialistes en el món casteller. 

El nou sistema es fonamenta en dues mesures concretes. La primera és reduir el temps d'execució, que passarà a ser de 4 o 5 minuts (segons el castell) des del final del castell anterior fins el moment de col·locar els segons en la seva posició. La segona és que, en cas que desmunti el primer peu del castell, la colla haurà de deixar a passar una o dues abans de provar el seu segon peu. L'objectiu de les dues mesures persegueixen reduir al mínim les pauses mortes entre castell i castell.

Més premis i consolidació de la tercera jornada

Per la seva banda, la consellera de l'ajuntament de Tarragona, Begoña Floría, ha destacat l'increment dels premis, gràcies a un major patrocini privat, en una mitjana del 7,2% respecte l'edició anterior. A més, Floría s'ha mostrat convencida que el 2016 suposarà la consolidació del model de tres jornades, amb la incorporació d'una primera diada a Torredembarra. En aquest sentit, la representant del consistori torrenc, Núria Batet, també s'ha manifestat convençuda que en aquesta segona ocasió no hi haurà tantes renúncies com fa dos anys. També ha explicat que s'ha trobat una solució per al possible problema de temps (que fa dos anys va fer que la diada torrenca se suspengués a mitjans de la tercera ronda), amb el pavelló poliesportiu Sant Jordi com a escenari alternatiu. 


PDF
2016-03-30 Presentació XXVI Concurs de Castells.pdf
E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!