Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

La revista "Castells" destaca vuit grans moments de la temporada

28/11/2011

L'últim número de la revista CASTELLS, que ja es podia adquirir ahir a Terrassa i que aquesta setmana es podrà trobar als punts de venda habituals, presenta vuit aspectes rellevants de la temporada: un castell, una ciutat, la colla revelació, una progressió, una plaça, una actuació, una comarca i un fenomen. La publicació fa balanç de la temporada i inclou interessants articles i reportatges d'interès casteller.

El 3 de 10 amb folre i manilles és un dels castells de l'any. La revista despulla els trets interiors dels 3 de 10fm dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa. A més, presenta una anàlisi de l'assaig de les colles a través de l'experiència de la Colla Joves, la Colla Vella, la Jove de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sabadell. Aquest reportatge es complementa amb el seguiment del canvi de tendència dels Castellers del Poble Sec, els Castellers d'Altafulla, els Castellers de la Sagrada Família i els Nois de la Torre, colles que han fet un pas endavant cap als castells de les gammes mitja i alta de set.

Ramon Rovira, traspassat aquest any, serà recordat com emblema del món casteller, així ho expliquen els Minyons de l'Arboç, la Joves, la Vella i els Xiquets de Tarragona. Són castellers de més de 70 anys que han viscut la recent evolució del món casteller. Una evolució que forma part de l'ADN dels Nens del Vendrell, als quals es dedica la secció "Colla a colla". L'itinerari recorre una plaça històrica com la que més: Alcover.

La revista CASTELLS 41 tomba la mirada cap a les colles balears amb els perfils als caps de colla dels Castellers de Mallorca i els Al.lots de Llevant. Un punt de vista que es complementa amb l'opinió de Tià Grimalt, dels Al.lots.

Finalment, aquest número també presenta els detalls del nou museu casteller, que ja té aprovat el projecte executiu. L'opinió està dedicada a la col.locació a les pinyes, les expectatives del Concurs del 2012 i el monument Als Castellers, que s'inaugurarà en les propers setmanes a Barcelona.

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!