Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

La revista Castells parla de les xarxes i dels darrers estudis de seguretat

20/06/2011

El número 38 de la revista CASTELLS ja és a la venda en quioscos i actuacions amb un repàs de la incorporació de les xarxes de seguretat als assaigs de la majoria de colles, i el paper que van tenir a la febre pilanera dels anys 90. La informació de seguretat es completa amb un recull dels darrers estudis de lesions, que abalen la reducció del risc dels castells des de la incorporació del casc de seguretat, i amb un bitllet d'opinió del director científic i mèdic de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Jaume Rosset

L'exercici físic també es considera una fórmula per prevenir lesions castelleres, "Entre dues passions" ho porta a l'extrem i presenta cinc castellers que combinen l'activitat castellera amb la competició en equips d'alt nivell.

Tancada la primera dècada del segle XXI amb la millor temporada de la història, la revista ha seleccionat deu moments d'aquests deu anys que permeten tastar els límits del món casteller. La revista també analitza els primers mesos d'aquesta temporada a "Arrencada exprés", en el qual les colles mitjanes en són les protagonistes.

El repàs de la Nit de CASTELLS permet conèixer a fons els premiats: Marcel·lí Güixens, Castellers de lo Prado i la Unesco. A més d'introduir-se, amb "Fer castells en silenci", al món de Fèlix Martínez, un casteller sord dels Castellers de Badalona, colla que va rebre la beca CASTELLS per a dur a terme el projecte de creació de la nomenclatura castellera en el llenguatge de signes català. El repàs inclou també un recull de fotografies dels moments més destacats de la nit.

A tall històric, Josep Bargalló rememora la presència dels castells a la narrativa vuitcentista, en obres del tarragoní Josep Pini Soler (1842-1927) i del vallenc Narcís Oller (1846-1930), considerats els dos modernitzadors de la novel·la catalana vuitcentista i que van tenir en compte el món casteller.

Finalment, s'hi dóna a conèixer la ciutat d'Esparreguera a través de la colla local, així com l'evolució dels Torraires de Montblanc; Xavi Muñoz, dels Castellers de Sabadell, valora l'inici de temporada de les colles mitjanes; Pep Forn, dels Minyons de Terrassa, el finançament del món casteller i Jordi Andreu, dels Xiquets de Tarragona, les expectatives dels castellers amb la seva colla.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!