Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

La CCCC i Repsol signen l'acord de col·laboració per quart any

30/09/2015

Josep Maria Cortès Artigas, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), i Josep Bertran Gimferrer, responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració, el quart que signen l'entitat i la companyia. L'aportació de Repsol, de 10.000 euros, servirà per donar al món casteller, eines de prevenció de lesions, de difusió a les escoles i de formació per als equips directius de les colles -tres eixos que ja han comptat amb el suport de la companyia en altres ocasions- i referma el compromís de Repsol amb la cultura popular del seu entorn. Tant Cortès com Bertran han destacat la coincidència entre el món casteller i Repsol en l'èmfasi en qüestions com la prevenció, la formació i l'eficiència i el fet que les dues entitats fan ara una "bona parella de ball".

El fet més destacat d'aquesta col·laboració és l'edició del vídeo "Fem pinya", un audiovisual de quinze minuts dirigit per Xavier Vela i presentat per Biel Duran, que recull els principals consells que cal tenir en compte a l'hora de participar en una pinya per tal de minimitzar el risc de lesions. De fet, el vídeo és una adaptació del fulletó que porta el mateix títol i que va ser editat per la CCCC, i del qual Repsol ja en va finançar l'any passat, una tirada de 10.000 exemplars.

Una altra novetat finançada gràcies a Repsol, és la primera edició de la Jornada de Formació per a Colles Universitàries, que se celebrarà aquest dissabte dia 3 d'octubre al matí, a la facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus. Serà el primer cop que la Coordinadora organitzi una jornada de formació específicament per a les colles universitàries, que ja superen la desena. El programa inclou qüestions de prevenció, de finançament i un debat sobre el propi creixement en el número de colles universitàries, entre d'altres temes d'interès.

Finalment, per tercer curs consecutiu, l'aportació de Repsol també servirà per poder oferir sessions gratuïtes de l'activitat "Fem un castell?" del Camp d'Aprenentatge de Tarragona a les escoles. Es preveu que es realitzin més de 50 sessions a una vintena d'escoles, a més de les que ja s'han fet a la ciutat de Tarragona durant les festes de Santa Tecla, així com la participació al Fòrum Casteller Santa Úrsula de Valls.

 El vídeo "Fem pinya" es pot veure aquí i aquí


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!