Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Reediten l'obra de teatre "Lo Tres de Nou" (1902) de Raimon Casas Pedrerol

15/01/2015

L'editorial Cossetània ha reeditat Lo tres de nou. Quadret de costums de Valls, obra teatral de Raimon Casas Pedrerol publicada originalment el 1902, amb una edició a càrrec de Xavier Brotons i que es presenta aquest dijous a les 19:30 a la llibreria La Rambla de Tarragona. El text es presenta revisat i fixat filològicament per Brotons, que també és autor de l'estudi de la mateixa i de la petita biografia de l'autor, amb dades inèdites. En aquest sentit, Brotons destaca que l'obra, efectivament, parla de castells, però també inclou un missatge progressista i "amablement" anticasteller.

Sembla que Lo tres de nou es va tornar a publicar en algun moment de la primera dècada del segle XX, i posteriorment Català Roca la va incloure íntegra dins un dels volums de Món Casteller, però mai no s'havia tornat a publicar de forma individual. Els darrers anys, però, sí que s'ha representada en diverses ocasions. 

A la presentació tarragonina, Brotons estarà acompanyat del professor de la URV Magí Sunyer i el coordinador del futur Museu Casteller, Jordi Bertran. Ja estan programades més presentacions a Valls (21 de gener, Institut d'Estudis Vallencs, amb Jep Martí), Vilanova i la Geltrú (21 de febrer, local dels Bordegassos, amb Josep Almirall i Xavier Güell), Vilafranca del Penedès (26 de febrer, Societat L'Agrícol, amb Biel Senabre i Joan Beumala) i Terrassa (5 de març, Ateneu Terrassenc, amb Joan Brugués). 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!