Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

El "Quèquicom" del Canal 33 analitza la relació entre castells i ciència

29/09/2011

El programa de divulgació científica "Quèquicom" del Canal 33 del pròxim dimecres dia 5 d'octubre estarà dedicat íntegrament al món casteller, amb el títol "Castellers: pinya, força i manilles". Els castellers fan servir la força amb saviesa per aixecar construccions humanes que poden arribar a ser de 800 participants i de 10 metres d'alçada. Han passat de guiar-se intuïtivament a aplicar una tècnica depurada que inclou coneixements de física, arquitectura, biomecànica, fisiologia i psicologia, que ara s'apliquen per millorar el rendiment i la seguretat del món casteller. "Quèquicom" analitza molts d'aquests principis ajudat per Jaume Rosset, director mèdic de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

A més, un dels reporters del programa, Pere Renom participa en els assajos dels Castellers de Badalona i fins i tot s'estrena com a casteller a plaça per poder entendre els castells també des de dins.

Entre d'altres aspectes, el programa parla del paper de la faixa, la importància de mantenir els pesos equilibrats, el sistema de construcció dels castells, les funcions de la pinya, les diferents posicions dels castellers, la fatiga muscular en un castell de deu pisos o les caigudes i lesions.

El programa, dirigit per Jaume Vilalta, s'emetrà el dimecres dia 5 a les 21:45.

E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!