Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

Primers resultats del treball per elaborar continguts pedagògics castellers

01/06/2014

Un vocabulari casteller, una unitat didàctica d'audiovisual, un recull de recursos pedagògics publicats (en paper o on line) o diverses propostes per treballar els valors a classe a partir dels castells són alguns dels primers resultats que ha donat el grup de treball organitzat per l'Institut de Ciències de l'Educació de la URV, amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Biennal de Castells. Aquests resultats es van presentar aquest dissabte en la jornada "Escola i Patrimoni Cultural Immaterial", que es va celebrar a l'Antiga Audiència de Tarragona amb una trentena d'assistents.

Josep Bargalló i Marta Badia, coordinadors del grup de treball, van mostrar-se satisfets dels resultats aconseguits i van anunciar la continuïtat del projecte per al pròxim curs. Van destacar també el fet que en el grup de treball hi participin mestres i professors de tot Catalunya (i no només de la demarcació a què correspon l'ICE). A mida que es vagin validant, els resultat s'aniran penjant en aquest blog i d'aquesta manera seran accessibles per tothom. Els assistents a la jornada també van poder conèixer els continguts de la maleta pedagògica "Fem un castell?", del Camp d'Aprenentatge de Tarragona. 

Però els castells no van ser els únics protagonistes de la jornada. Així, Luis Pablo Martínez va donar a conèixer l'interessant projecte del museu escolar de Puçol (Elx), reconegut per la Unesco com una bona pràctica, i Elvis Montejo va presentar un webquest dedicat a la Patum de Berga. Tot i això, el moment més destacat va ser probablement la demostració en viu del silbo gomero a càrrec d'Eugenio Darias i Carlota Rodríguez. 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!