Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

El Concurs de Tarragona encara la 25a edició amb l'objectiu d'omplir dissabte

12/02/2014

"L'objectiu de l'organització del Concurs de Castells és omplir la Tarraco Arena Plaça dissabte", ha explicat Xavier González, director del certamen, aquest dimecres en la presentació de la seva 25a edició, que presenta com a novetat principal l'ampliació a una tercera jornada a Torredembarra i, per tant, superar les 40 colles participants. Aquest ha estat el principal aspecte destacat tant per la tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria i la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Torredembarra, Francisca Felguera. El pressupost global del Concurs superarà els 400.000 euros, dels quals prop de 136.000 seran en premis.

Així, en principi està previst que hi participen 42 colles: el diumenge 5 d'octubre al matí i a la TAP, ho faran les dotze primeres classificades al Rànquing Estrella; dissabte 4 a la tarda, també a la TAP, les divuit colles següents; i el diumenge 28 de setembre, a la plaça del Castell de Torredembarra, les següents dotze. En cas que alguna de les colles locals de Tarragona i la Torre no quedessin classificades, l'organització es reserva el dret de convidar-les "sense deixar fora cap colla classificada", tal com ja es va fer el 2012. El rànquing classificatori es tancarà el 31 d'agost de 2014 i uns dies després es faria el sorteig d'ordre d'actuació i posició a plaça. 

La venda d'entrades, que ha estat problemàtica en les dues darreres edicions, ha centrat bona part de l'interès de la premsa. Floria ha explicat que hi ha "consciència de la gran demanda que es genera" i que "s'estan analitzant les diferents opcions", però ha recordat que en tot cas les entrades no sortirien a la venda fins al setembre, la qual cosa deixa encara marge de treball. El que sí van avançar és que l'entrada de diumenge mantindria el preu de 2012 (dotze euros), mentre que la de dissabte baixaria substancialment fins a situar-se en un preu "tècnic", ja que, com s'ha assenyalat, es vol que la plaça estigui plena els dos dies. La jornada de Torredembarra serà gratuïta. 

Acte commemoratiu i documental de la 25a edició 

L'efemèride de la 25a edició servirà per reivindicar la pròpia història del concurs. Un dels actes més destacats tindrà lloc el diumenge 1 de juny al Teatre Tarragona, amb l'estrena d'un documental històric dirigit per la periodista Raquel Sans i que també vol recollir el vessant més humà del certamen. En el transcurs de l'acte, en el qual es convidarà a representants de tot el món casteller, també es retrà homenatge a totes les colles participants i, en especial, a les quatre agrupacions que fins ara han guanyat el Concurs. Aquell mateix cap de setmana també estan previstos diversos actes, com ara un taller de fotografia castellera a càrrec d'Antoni Coll, així com la presentació dels primers resultats del projecte conjunt de l'Institut de Ciències de l'Educació de la URV, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Biennal per implantar continguts del fet casteller al currículum d'infantil, de primària i de secundària.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!