Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

Més de 230 castellers i 61 colles a les jornades de prevenció de Salt

11/04/2016

Més de 230 castellers, procedents d'un total de 61 colles, van participar aquest dissabte en la XXa edició de la Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, que es va celebrar a la Factora Coma Cros de Salt. La jornada la va organitzar la CCCC juntament amb els Marrecs de Salt i el Grup de Foment per a la Ciència i la Salut en el Món Casteller, i va tenir com a tema principal la comunicació, tot i que al llarg del matí i de la tarda es van succeir les ponències i tallers sobre temes molt diversos. Des de l'organització s'ha valorat molt positivament la participació: tot i que una mica per sota dels anys anteriors, cal tenir en compte que no es feia en un punt cèntric de la geografia castellera.

Al final de la jornada es van lliurar els segons premis de recerca organitzats per la CCCC. En la categoria universitària, el guanyador va ser Eduard Jiménez Virgili, pel treball "Mites del món casteller: els gegants perduts del segle XIX", en el que analitza mitjançant una combinació de tècniques, alguna de força novetosa, la viabilitat que el pilar de set net, el dos de vuit net o el tres de nou net es fessin durant el segle XIX. En la categoria de Secundària, la guanyadora va ser Júlia Sabaté Calull, amb el treball "Mocador, faixa i sensors. Sensors per mesurar el grau de deshidratació dels castellers" que, entre d'altres conclusions, estableix el volum d'aigua que haurien de consumir els castellers durant l'assaig. 

Podeu veure alguns dels moments de la jornada gràcies a la retransmissió que en van fer en streaming els Marrecs de Salt, ara penjats al seu canal de youtube

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!