Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

El premi Aleta s'obre a totes les accions al voltant de la canalla

10/09/2015

El premi Aleta vinculat a la canalla dels castells presentarà importants novetats a la X Nit de Castells de Valls, que se celebrarà el gener que ve, organitzada per la Revista Castells i l'Ajuntament de Valls. El premi, que fins ara l'atorgava la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, passarà a ser concedit pel Consell Assessor de la Revista Castells. Les dues edicions anteriors, l'Aleta distingia una activitat formativa d'una colla castellera. A partir d'ara, se n'amplia l'àmbit i es premiarà una acció en relació a la canalla en els àmbits social, tècnic, relacional, educatiu, de prevenció o psicològic realitzat per una colla o per altres institucions o entitats. El premi s'atorgarà a criteri del Consell Assessor sense que prèviament s'hi presentin candidatures, com fins ara. Per la seva banda, la Coordinadora crearà un nou premi al voltant de la seguretat en els castells.

El Premi Aleta celebrarà la tercera convocatòria amb les novetats actuals, que pretenen ampliar l'abast i dimensió de les accions vinculades a la canalla. El Premi ampliarà d'aquesta manera l'abast de les iniciatives a reconèixer, més enllà de l'àmbit estricte de les colles.

També atorgats pel Consell Assessor de la Revista Castells, la Nit de Castells abraça el Premi a la trajectòria, a una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells; el Premi a la iniciativa social, en reconeixement a una pràctica en el món casteller que ha destacat positivament pel seu impacte social; el Premi Ambaixador de Castells, a una persona o institució que sense formar part del món casteller s'ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural, i la Plaça de la temporada, que distingeix una plaça castellera que ha tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d'una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria.

Les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f la darrera temporada atorguen el premi Colla de la temporada a una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada.

Els cronistes castellers concedeixen el premi Moment casteller de la temporada a un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial, i el Premi de fotografia professional, patrocinat per Repsol. Es podran enviar les fotografies entre el 27 d'octubre i el 10 de desembre de 2015. El Premi de Fotografia Popular s'atorga per votació oberta a través de la pàgina de Facebook de la Revista Castells, i les fotografies es podran enviar del 17 de desembre de 2015 i finalitzarà el 14 de gener de 2016.

Finalment, el Baròmetre casteller concedeix, per la seva banda, els Premis Baròmetre Casteller a les colles que han pujat un pis el seu nivell històric.

E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!