Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Els Castellers de la Vila de Gràcia actuaran al Quebec aquest estiu

19/01/2015

A Mont-real existeix una petita colla castellera que va ser fundada per un casteller gracienc, de la qual els Castellers de la Vila de Gràcia són els padrins. Des d'aleshores, Mont-real i Gràcia han mantingut una estreta col·laboració castellera i cada any una delegació gracienca ha visitat la colla per donar-los formació. A Gràcia també han rebut la visita de diferents delegacions dels Castellers de Mont-real, que han vingut a formar part dels assajos i actuacions per tal de formar-se.

 

En el marc d'aquesta relació va sortir la idea que els castellers graciencs poguessin actuar a Mont-real. Després de més d’un any i mig de converses, aquest estiu uns 150 graciencs es desplaçaran a Mont-real per actuar-hi. Serà del 3 al 12 de juliol i s'hi faran cinc actuacions, en  el marc del Festival Completemente Cirque organitzat per la Tohu (el soci principal dels quals és el Cirque du Soleil) i al Mondial des Cultures que es realitza a Drummondville. A més, també es faran tallers formatius de castells, per tal de transmetre els valors del fet casteller.

 

Representants d'aquests festivals ja s’han desplaçat fins a Catalunya i han vist actuacions castelleres gracienques i visitat Can Musons per tal de conèixer de prop la manera de treballar de la colla.

 

Serà la primera vegada que una colla castellera del país actuï al Canadà i una oportunitat única per donar a conèixer el nom de la Vila de Gràcia i els castells en aquest país. Després de diversos anys de relació, finalment fillols i padrins podran actuar a la mateixa plaça.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!