Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Yolanda Fernández García, nova presidenta dels Matossers de Molins de Rei

17/12/2014

Dissabte passat, 13 de desembre, els Matossers van celebrar la seva assemblea anual a la sala d’actes de la Federació Obrera. En l’assemblea d’aquest 2014 tocava, a més, renovació de la Junta Directiva, que va suposar el relleu en el càrrec de president de l’entitat.

Després de sis anys al capdavant de la colla, David Fernández anunciava que no encapçalaria la candidatura. El president sortint justificava la seva decisió per ser “el millor per a la colla”, encara que "després de la millor temporada de la colla ara el més fàcil seria continuar". L'única candidatura presentada per gestionar la Junta Directiva conserva la majoria de l'equip que ja tenia David Fernández, inclòs ell, que s'hi queda com a vocal. Aquesta candidatura, ratificada per la major part dels vots de l’assemblea, l’encapçalen Yolanda Fernández García com a presidenta i Salva Prat com a cap de colla

La nova presidenta, la primera dona a assumir aquest càrrec en la història dels Matossers, estava ja a la Junta Directiva des de fa dos anys i era responsable, entre d’altres coses, de la difusió i captació de nous membres. En el seu discurs de benvinguda, Fernández va voler agrair la gestió i l'entrega del president sortint els darrers sis anys i també que es quedés en el seu equip de Junta quan ella li ho va demanar. La nova presidenta també va reiterar el desig del nova Junta Administrativa “d’anar de la mà” de la Tècnica, com s’ha fet en les darreres temporades, una col·laboració estreta que ha donat els seus fruits. I per finalitzar el discurs, va demanar a tots els Matossers que fessin pinya per la colla, no només a la plaça, sinó també pel bon funcionament de l'entitat.

Per la seva banda, Salva Prat, reelegit cap de colla, va presentar el seu equip de Tècnica per als propers dos anys. Tot i conservar la majoria dels membres de les anteriors temporades, Prat i Javi Dueñas, el sotscap de colla, han apostat per la “saba nova” incorporant fins a sis nous membres, tots menors de 30 anys. Després de presentar el seu equip de Tècnica, Salva Prat va assenyalar quins serien els objectius castellers per al proper any, tot afirmant, però, que “els objectius no serveixen per a res si la colla no respon, si no treballa als assajos o no va a les actuacions”.

L'objectiu més immediat per als Matossers serà tornar a ser colla de set en pocs mesos, introduint des d’inici de temporada els castells de 7 a les actuacions. La intenció és poder fer un o més castells de 7 i mig durant el proper any, introduint l’agulla en el 3 i el 4 de 7 i més avançada la temporada, la torre i el 5 de 7. També es vol portar a plaça el 3 de 6 per sota, una fita pendent que es va haver de deixar de banda l'any passat perquè els assajos eren poc àgils, requerien massa temps i restava estona a les altres proves.

Valoració de la temporada 2014

Abans de renovar els càrrecs, la Junta sortint va fer la valoració de la temporada 2014, tant des del vessant tècnic com l’administratiu. El cap de colla matosser, Salva Prat, va qualificar la passada temporada d'"excel·lent, la millor de la nostra història”. Amb cinc 3 de 7, dos 4 de 7 i cinc pilars de 5, els Matossers, a més, han estrenat aquesta temporada el 7 de 6.  Però, castells a part, Prat va destacar la solvència i seguretat amb la qual s’ha anat a plaça: “Hem portat a plaça 63 castells aquesta temporada, 59 han estat descarregats, 3 intents desmuntats i només 1 ha quedat en intent. Són uns números envejables per qualsevol colla del nostre nivell”. Des de la Junta Tècnica també es valora molt positivament l’alta assistència als assajos, que ha permès fer proves explícitament per a pinyes i  assajar moltes estructures noves de cara al futur, “ja que creiem que hi ha molt potencial perquè Matossers faci el salt als castells de set i mig en molt poc temps”, afegia Salva Prat.

Pel que fa a la valoració administrativa, una de les principals conclusions extretes ha estat que, sense dubtes, si hi ha hagut un protagonista en les activitats no castelleres de Matossers ha estat en Jan del conte Jan, puges?, que va viatjar per un bon nombre de biblioteques, escoles i centres cívics de la comarca del Baix Llobregat i que es va materialitzar en un llibre de 48 pàgines gràcies a un projecte a Verkami i a altres aportacions de mecenes. Però també cal recalcar el gran nombre de tallers organitzats o la presència en fires i en activitats solidàries com ara l'organitzada per l’AFANOC o la Creu Roja amb el Refresc Solidari. Sobre totes aquestes activitats, David Fernández comentava: “Moltes vegades el rendiment no és immediat, però la tasca s’ha de fer amb paciència i s’ha demostrat que els resultats arriben”, referint-se a la incorporació de nous membres a la colla gràcies a totes aquestes accions.

Els Matossers aturen les activitats per les festes de Nadal. Per tant, la darrera sessió de l’Escola de Castells abans d’acabar l’any serà el dia 19 de desembre, i la primera de l’any el dia 9 de gener de 2015.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!