Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

La ciutat de Badalona reconeix el valor social del fet casteller

26/02/2014

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Badalona d'aquest dimarts 25 de febrer ha fet una declaració institucional per la qual s'ha adherit al document "Els valors socials del fet casteller" de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

El document, aprovat per unanimitat per les colles castelleres, suposa un compromís per preservar els valors que es troben dins aquesta mostra de cultura popular i tradicional catalana i que li van valdre la declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO el 16 de novembre de 2010.

Els Castellers de Badalona van presentar a principis d'any el document en nom de la CCCC a tots els grups municipals i al govern local, que finalment han decidit adherir-se al document mitjançant una declaració institucional. La declaració suposa un reconeixement a la tasca social feta per les colles castelleres, i per la colla micaco a la ciutat, i segueix l'exemple d'altres institucions que ja ho han fet, com la Generalitat de Catalunya i diversos ajuntaments, com els de Barcelona, Tarragona o Valls.

Dins de la declaració també s'ha aprovat la col·locació d'una placa a la façana de l'Ajuntament en commemoració de la diada castellera de Badalona Capital de la Cultura Catalana, celebrada el 20 del juny del 2010, en què la plaça de la Vila va passar a ser "plaça de 9", en descarregar-s'hi quatre castells de nou pisos, que mai s'havien vist a la ciutat.

Si voleu veure el video de la intervenció al ple ho podeu fer a http://www.castellersdebadalona.cat/

Felitats al món casteller! Felicitats Badalona!

Primeres diades de la temporada

La declaració coincideix amb l'arrencada de les actuacions de la colla badalonina. Després del temps de preparació, els de la camisa micaco ja tornen a assajar en horari normal i ja s'estan preparant per a un mes de març que arribà ben farcit. La primera cita serà aquest mateix diumenge, a les 13h, al parc de les Muntanyetes, en el marc de la XXIII Festa de l'Espàrrec, on estaran acompanyats pels Castellers d'Esparreguera i la Colla Castellera Laietans de Gramenet.

El plat fort d'aquest inici vindrà, però, el 16 de març, quan la colla celebrarà la seva tradicional Diada d'Inici de Temporada a la Plaça del Pou del Greix (carrer del Mar, cantonada amb la Rambla), a les 12 h i acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i la Colla Castellera Jove de Barcelona.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!