Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Torna la campanya 'Sang blava' al local dels Castellers de la Vila de Gràcia

04/03/2013

El Banc de Sang i Teixits, els Castellers de la Vila de Gràcia, el G6, l’Espai Jove la Fontana, les Esglèsies Evangèliques de Gràcia, l’Associació de Veïns Placeta de Sant Miquel i GràciaNet organitzen el proper dissabte 9 de març al matí (de 10 a 14 h) una campanya especial de donació de sang a Can Musons (local dels Castellers de la Vila de Gràcia, c/ Alzina, 7, Barcelona). Amb l’eslògan “Sang blava”, els blaus s’uneixen a la donació altruista de sang i fan una crida a tota la Vila perquè s’hi uneixi. La campanya es podrà seguir a Twitter amb l’etiqueta #sangblava.
 
A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

-      Ser major d’edat.
-      Pesar 50 quilos o més.
-      En cas de ser dona, no estar embarassada.

Per donar sang no cal estar en dejú.


Donar sang, un hàbit cívic

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar i la donació és l’única font que assegura que els malalts tinguin la sang necessària per als seus tractaments. De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang se separa en els diferents elements que la componen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components servirà per a uns tractaments diferents.

El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Abans de complir els 75 anys, més del 70% de la població necessitarà rebre sang o productes derivats.

Al web www.donarsang.gencat.cat hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils i notícies relacionades amb la donació. A més, la pàgina www.facebook.com/donarsang i al canal de Twitter www.twitter.com/donarsang es pot seguir l’actualitat de la donació de sang a Catalunya.E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!