Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

El local dels Minyons de Terrassa acollirà un restaurant social

19/02/2013

L’actual local dels Minyons de Terrassa acollirà a partir del mes de març un nou establiment obert a tothom i sense ànim de lucre, que oferirà un menú de qualitat a persones amb dificultats econòmiques i també a clients convencionals, que hi compartiran espai. El projecte l’impulsen l’Associació Local d’Entitats per la Inclusió (ALEI), la xarxa de 29 entitats del teixit associatiu terrassenc i l’Ajuntament de Terrassa. Aquest servei arrenca gràcies al finançament de la Fundació La Marató de TV3, que va atorgar-li 95.700 euros a través de la recent Marató per la Pobresa, i també amb l’aportació inicial de 30.000 euros per part del Consistori.

Suma d’esforços públics i privats

L’assemblea d’ALEI va reunir-se la setmana passada per donar llum verd al projecte del restaurant La Trobada, que s’articula mitjançant la signatura de dos convenis: un entre ALEI i els Minyons de Terrassa per a la cessió de l’espai durant tres anys, i un altre entre l’Ajuntament de Terrassa i ALEI, pel qual el Consistori aporta a la iniciativa 30.000 euros aquest any, que corresponen a un mínim de 24 menús diaris. Aquesta aportació s’emmarca en la política municipal de concertació amb el tercer sector, fruit de la qual la ciutat compta amb serveis i prestacions socials com el Centre de Distribució Social d’Aliments El Rebost o el Centre d’Acolliment Nocturn Andana, que representen una part important dels gairebé dos milions d’euros que el consistori va destinar a polítiques d’inclusió social el 2012.

Aquesta suma d’esforços entre el tercer sector i l’administració terrassencs, amb el finançament de la Fundació La Marató de TV3, permetrà prestar ajut no assistencialista i no només alimentari a persones afectades per l’anomenada “nova pobresa”, que col·laboraran voluntàriament amb la iniciativa, i convidarà alhora la resta de ciutadans a donar-hi suport anant a dinar al restaurant.
Aquesta primera acció conjunta de gran envergadura de les més de 20 entitats terrassenques agrupades a la xarxa ALEI suposa, també, la creació de cinc llocs de treball.

Un espai, dues activitats

A partir d’ara, les instal·lacions del primer pis de la casa Jacint Bosch, al carrer del Teatre, que acullen el bar i la sala de socis dels Minyons, compartiran els dos usos de manera intermitent: els migdies de dilluns a divendres, el restaurant La Trobada, i les activitats de la colla malva, la resta de la jornada. Les tasques d’adequació de la cuina i el menjador per al nou restaurant es faran aquest mes. S’hi duran a terme treballs de pintura als dos àmbits del menjador, s’hi habilitarà la barra existent, se’n modernitzarà la decoració i s’hi implantarà calefacció per biomassa. La cuina s’equiparà amb un nou extractor de fums, una nova aigüera i nou mobiliari. El pressupost d’aquesta intervenció és de 14.000 euros.

Entre finals de febrer i principis de març, La Trobada funcionarà uns dies de portes endins en període de proves, i, finalment, es preveu que el nou establiment obri portes al públic.

PDF
02-19-2013.pdf
E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!