Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Els presos de Quatre Camins aprenen a fer castells amb els Ganàpies de la UAB

21/05/2012

Per segon any consecutiu, la colla castellera dels Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona va acudir el passat dissabte 5 de maig al Centre Penitenciari Quatre Camins (a la Roca del Vallès), on van realitzar una petita actuació i posterior taller de castells amb els interns.

Aquest acte lúdic i social va ser mútuament enriquidor i va destacar per l’àgil interacció i cooperació entre presos i castellers. Interès, atenció, iniciativa i moltes ganes d’aprendre a pujar i a fer pinya és el que no va faltar entre els reclosos del Centre, un grup d’uns trenta nois de diferents edats i nacionalitats. El simple fet de poder sortir de la seva rutina ja és un acte que agraeixen enormement i, si a més l’activitat és tan peculiar i diferent com ho són els castells, encara fa que la gaudeixin més. Després de diferents proves i de descobrir uns bons terços, primeres mans, baixos i segons, tot el grup va aconseguir fer un pilar de tres, ajuntant els esforços dels castellers universitaris i dels interns.

Per la seva part, els Ganàpies de la UAB van viure aquesta activitat com una experiència interessant i curiosa, que va ajudar a trencar estereotips i a ser més conscients de la realitat de la nostra societat. Una vegada més, els castells han aconseguit unir persones de diferents àmbits i evidenciar que amb esforç i cohesió es poden aconseguir grans objectius.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!