Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

La Nit de Castells es podrà veure a tot Catalunya retransmesa per La Xarxa

19/01/2016

Els aficionats als castells de tot Catalunya podran seguir el 30 de gener, a partir de 9 del vespre, la desena edició de la Nit de Castells, que se celebrarà a Valls, i on es concedeixen els Premis Castells. La Nit, organitzada per la Revista Castells i l'Ajuntament de Valls, compta amb la participació de totes les colles castelleres, i serà presentada pels periodistes Carles Cortés i Elisabet Carnicé.

La X Nit de Castells té un caràcter molt especial, ja que en la primera edició, celebrada també a Valls, es va constituir la Comissió de la Candidatura dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, fita aconseguida fa poc més de cinc anys. Enguany, a més, la Coordinadora de Colles Castelleres presenta un nou premi, el Descarregat, que vol potenciar la seguretat en els castells.

Per a la transmissió des del Centre Cultural Municipal de Valls, la Xarxa hi destinarà un extens equip de realització, i a través de més de 20 televisions de proximitat la cerimònia es podrà seguir en directe des de totes les comarques. La transmissió és una coproducció de Xarxa de Comunicació Local i TAC12.

Durant la X Nit es lliuraran els següents premis:

A la trajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria castellera. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.
Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s'ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Atorgat per la Revista Castells.

Iniciativa social. Reconeix una pràctica en el món casteller que ha destacat positivament pel seu impacte social. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.
Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d'una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

Aleta. Distingeix una acció en relació a la canalla en els àmbits social, relacional, educatiu, d'assaig, de prevenció o psicològic. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f la darrera temporada: Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Minyons de Terrassa i Xiquets de Tarragona.

Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. Atorgat pels cronistes castellers.

Descarregat. Distingeix una colla que s'ha distingit per la seguretat sense renunciar a l'ambició i progressió. Atorgat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Premis de fotografia. Patrocinat per Repsol. Dues categories:
1. Professional. Atorgat pels cronistes castellers.
2. Per votació popular, a través d'un concurs a la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric. Patrocinat per Estrella Damm.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!