Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Francesc Piñas, la Societat Bisbalenca i Espinàs, premiats a la Nit de Castells

15/04/2012

L'edifici del Sucre de Vic va acollir la sisena edició de la Nit de Castells, el passat dia 14 d'abril, organitzada per la revista Castells, i en el decurs de la qual es van lliurar, com és habitual, diversos premis i reconeixements. El primer d'aquests guardons, a una trajectòria individual, va correspondre a Francesc Piñas i Brucart, membre destacat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls des del 1962, en reconeixement a les seves aportacions al món casteller des del vessant tècnic -va dissenyar el folre del primer castell de nou del segle XX- com organitzatiu i social -va entrar a la colla com a secretari-. Piñas va emocionar i divertir amb el seu discurs, farcit d'anècdotes i reflexions sobre els canvis que ha sofert el món casteller al llarg dels anys.

Pel que fa al premi a una iniciativa col·lectiva va ser per la Societat Recreativa Bisbalenca, entitat que ha estat des dels anys 40 la dinamitzadora de l'activitat castellera a la coneguda com "la plaça més castellera sense colla pròpia", primer amb l'organització de la diada de festa major i també amb l'organització de les habituals xerrades castelleres a l'hivern. 

Finalment, el premi Ambaixador de Castells a una personalitat que hagi destacat per donar a conèixer el món casteller fora del seu àmbit estricte va correspondre a l'escriptor Josep Maria Espinàs, que va cloure el seu discurs lloant el caràcter integrador dels castells, tot parafrasejant l'himne del Barça -del qual n'és coautor-: "Tant se val d'on venim, si del sud o del nord, un tres de vuit ens agermana." 

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!