Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

La Nit de Castells estrenarà nous premis per la Candela a Valls

19/12/2013

Nous premis, nous jurats, nova data i nou format. La Nit de Castells celebrarà a Valls el proper 1 de febrer la seva vuitena edició amb l’ampliació del catàleg de reconeixements, que permetrà obrir el ventall de distincions a protagonistes i fets destacats de la realitat castellera. La incorporació de nous premis i l’avanç de la celebració a començament d’any permet a la Nit revisar la darrera temporada i oferir noves visions de la riquesa actual de l’univers casteller. La Nit està organitzada per la Revista Castells i compta amb l’Ajuntament de Valls com a patrocinador principal en les edicions 2013-2014-2015, i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Damm, Endesa, Repsol, la Fundació la Caixa, la Fundació de les Festes Decennals de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

El Teatre Principal de Valls, a la ciutat bressol dels castells, serà per primer cop l’escenari de la Nit en un acte pensat per donar el protagonisme especial als premiats, que potenciarà la seva posada en escena i l’agilitat de l’acte. Els cinc nous premis se sumen als tres que fins ara tenia la Nit: Premi a la trajectòria, Premi a la iniciativa castellera i Ambaixador de Castells, concedits en tots tres casos per la Revista Castells.

Els nous guardons incorporats a la Nit tenen jurats diferents, que permeten ampliar el nivell de representació social d’aquesta trobada. Els nous premis són:

  • Premi L’aleta. Distingeix la millor acció en relació amb la canalla d’una colla en els terrenys tècnic, social, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció. Atorgat per votació de totes les colles a través de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

  • Premi Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles de gamma extra.

  • Premi Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. Atorgat pels periodistes castellers dels mitjans de comunicació.

  • Premi La Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat pel consell assessor de la Revista Castells.

  • Premis fotogràfics. Premien, per votació popular, les quatre millors fotos de la temporada presentades al concurs obert organitzat per la Revista a través de la seva pàgina de Facebook entre el 19 de desembre de 2013 i el 20 de gener de 2014. Premi patrocinat per Repsol.

La Nit, com és habitual, comptarà amb àmplia representació de l’univers casteller: colles, patrocinadors, organismes i representants institucionals. La tria de la data (1 de febrer)permet incorporar-la a les celebracions de la Mare de Déu de la Candela a Valls, festa en què històricament se situa l'origen dels castells, i, a més, facilita la presència dels representants de les colles en no coincidir amb cap actuació.

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!