Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

La Nit de Castells premia Joan Vallès, els castellers xinesos i Cerveses Damm

10/06/2013

El món casteller s'ha reunit a Valls aquest dissabte dia 8 de juny per celebrar la setena edició de la Nit de Castells, que ha aplegat 260 persones. Ha estat la convocatòria més multitudinària i amb major nombre de colles representades de totes les realitzades fins el moment: 53 agrupacions. Els protagonistes han estat l'històric casteller Joan Vallès, els Xiquets de Hangzhou i cerveses Damm, que han rebut els Premis Castells. La trobada l'ha presidida l'alcalde de Valls, Albert Batet, i ha comptat amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a la demarcació de Tarragona, Quim Nin; el vicepresident de la Diputació de Tarragona i casteller, Albert Vallvé; i el director d'Acció Cultural, Cultura Popular i Associacionisme del la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, entre d'altres representants institucionals i de l'univers casteller.

El premi a la trajectòria ha estat per al casteller de l'Arboç, Joan Vallès per tota una vida dedicada als castells, primer com a component de la canalla de les colles de Valls i des del 1958 com a membre fundador dels Minyons de l'Arboç, colla de la qual n'és un membre actiu actualment. El premi a la iniciativa social ha estat per als Xiquets de Hangzhou, la colla xinesa que ha sabut exportar els valors i la cultura castellera a l'altra part del món i que actualment es planteja castells de vuit. El premi Ambaixador Castells ha estat per a Cerveses Damm, la marca que des d'un primer moment va apostar pels castells i de la qual n'ha esdevingut un destacat patrocinador.

La Nit de Castells ha estat l'escenari de presentació de la nova fórmula de la revista Castells, que estrena un web d'actualitat i reportatges castellers, i que editarà un número anual especial amb les dades de la temporada i els articles de reflexió més interessants. La Nit ha tornat a Valls, el lloc on va néixer el 2007, amb la voluntat de quedar-s'hi com a seu fixa, en línia amb la decidida aposta que el Bressol dels castells ha fet per a impulsat accions i iniciatives de difusió, debat i intercanvi d'experiències entorn el fet casteller. La Nit de Castells ha estat organitzada per la revista Castells i l'Ajuntament de Valls, amb el suport del Grup Damm, Fundació La Caixa, Endesa Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Vilafranca TV.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!