Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

La Nit de Castells celebra deu anys lliurant deu premis el 30 de gener

18/12/2015

El Centre Cultural de Valls acollirà el proper dissabte 30 de gener la desena edició de la Nit de Castells, convocada per la Revista Castells i l'Ajuntament de Valls. La Nit celebra deu anys afegint un nou premi al seu catàleg de reconeixements, que distingirà diferents capítols de la temporada recentment conclosa. El nou premi de la Nit serà lliurat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i reconeixerà les colles que han estat més segures sense renunciar a les seves ambicions.

Amb aquest nou reconeixement, la Nit de Premis suma deu premis, que decideixen sis jurats diferents: el Consell Assessor de la Revista Castells actua de jurat dels Premis següents: Premi a la Trajectòria (lliurat a un casteller de reconeguda experiència, activitat i reconeixement social), Premi a la iniciativa social (a una activitat dedicada a promocionar el fet casteller), Premi a la Plaça de la temporada (a una localitat que hagi destacat per la dimensió de les seves diades), i Premi L'aleta (a una acció destinada a ressaltar la tasca de la canalla en els castells). Paral·lelament, la mateixa Revista Castells concedeix el Premi Ambaixador Castells (a una personalitat o organisme que destaqui en la projecció exterior dels castells).

La premsa castellera decideix el Premi al Moment casteller de l'any (a un castell, actuació o esdeveniment casteller que hagi marcat la temporada) i la categoria professional del Premi de fotografia castellera, mentre que la categoria popular a es fa través de votacions dels usuaris de la pàgina de la Revista Castells a Facebook.

Les colles de gamma extra actuen dejurat al Premi Colla de la temporada (que es dóna a una colla que no pertanyi al grup de les que han fet castells per sobre del 3de9 amb folre), mentre que el Premi Baròmetre reconeix les colles que han descarregat per primer cop un castell d'un pis que mai abans havien fet o bé que han coronat per primer cop un de 10.

La Nit de Castells aplegarà representants de les colles castelleres, així com altres agents de l'univers casteller (empreses patrocinadores, representants institucionals, mitjans de comunicació...). Com en els últims anys, els premis es lliuraran durant un acte lúdic que contendrà diverses sorpreses escèniques i audiovisuals.

La Nit de Castells és una iniciativa de la Revista Castells, que es va estrenar a Valls, el quilòmetre 0 del món casteller, l'any 2007. Els anys següents va voltar per diferents localitats: Vilafranca (2008), Tarragona (2009), Terrassa (2010), Mataró (2011) i Vic (2012), per tornar de manera estable a Valls des del 2013, en coorganització entre la revista i l'Ajuntament de Valls, al voltant de la celebració de la Candela, moment simbòlic del naixement dels castells a les bicentenàries Festes Decennals.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!