Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Neix Diada.cat, un díptic informatiu que es reparteix a les actuacions

23/04/2013

La diada de Sant Jordi a Tarragona, que se celebra avui al vespre, veurà néixer un nou mitjà de comunicació, Diada.cat. Es tracta d'un díptic informatiu que es repartirà directament i de forma gratuïta en algunes de les principals diades del calendari casteller. Diada.cat, que també té versió web amb continguts ampliats, inclou una fitxa amb les colles participants, les previsions dels caps de colla, curiositats sobre aquesta diada i, en la darrera pàgina, informació més general sobre el transcurs de la temporada castellera i l'avançament del següent número. Els impulsors d'aquest nou mitjà són Carles Esteve, periodista especialitzat de llarga trajectòria en diversos mitjans, i Sergi Cornadó, responsable de webcasteller.cat.

Segons va explicar Carles Esteve en la presentació del primer número -que es va fer a Tarragona amb la presència dels quatre caps de colla de les colles tarragonines-, "vam detectar un nínxol informatiu buit, que era informar la gent que està a plaça veient una diada en format físic". La publicació, per tant, està orientada sobretot al públic, tot i que també pot ser interessant per als mateixos castellers. Una altra característica força innovadora és que es tracta d'un mitjà "ajustat a la situació actual, amb un format lowcost, ja que entenem que ha de tenir una vida curta però suficient per a cobrir els objectius". Tot i això, Diada.cat compta amb el patrocini de Damm i la col·laboració dels ajuntaments de Tarragona i Valls, als quals esperen sumar altres aviat. 

De moment, el díptic apareixerà aquest any almenys en una desena d'actuacions, tot i que s'està negociant amb altres i en aquest sentit el calendari de la publicació sempre està obert a noves incorporacions. La previsió és imprimir un miler d'exemplars de cada número. 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!