Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

El Museu Casteller es farà finalment al Barri Antic de Valls

05/03/2013

El Museu Casteller de Catalunya es farà finalment al Barri Antic de Valls, a l'espai que actualment ocupen diverses cases en runa del carrer Espardenyers. Així ho va anunciar aquest dilluns l'alcalde de Valls, Albert Batet, en el decurs d'una conferència de l'estat de la ciutat en la què també va explicar que el projecte es redimensionarà per tal de reduir-ne el cost a la meitat. "En aquests moments de crisi, el que ens cal són precisament projectes motor, projectes amb capacitat de generar un nou impuls urbanístic, turístic, comercial, cultural, social i econòmic", va dir Batet. 

Tot i que el projecte del Museu realitzat per l'arquitecte Dani Freixes preveia la construcció de l'equipament dins una Àrea Residencial Estratègica que s'havia de desenvolupar a la partida de Ruanes, fora del nucli urbà de Valls, ja feia temps que es donava per suposat que aquesta no seria la solució final. Batet ho va confirmar ahir en assegurar que mantenir tal qual el projecte de Ruanes, "nascut d'un pacte en una època de 'boom immobiliari', hagués suposat un error i, encara més, no hagués permès desencallar a curt termini un projecte tan important per a la ciutat". En aquest sentit, el canvi d'ubicació comporta també passar d'un cost de 12 milions d'euros a la meitat, "un projecte més assumible i viable". 

Així, el Museu s'instal·larà ara "a tocar del centre comercial del Carrer de la Cort, de la plaça de l'Oli i de la plaça del Blat, amb tot el simbolisme i tot l'orgull que representa situar el Museu Casteller al Km 0 del món casteller", i, alhora, "recuperem urbanísticament la zona més degradada de la ciutat fent que el que ara és la zona en ruïna d'Espardenyers passi a ser tot un motor econòmic i de referència per al Barri Antic". Batet va explicar que aquest canvi s'havia consensuat amb el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Incasol i l'equip dirigit per Freixes. En la seva nova ubicació, el Museu es podrà beneficiar del finançament de la Llei de Barris. L'alcalde vallenc també va anunciar la creació d'un fons de mecenatge i patrocini que gestionarà la Fundació de les Decennals. 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!