Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Un grup de joves castellers, al Mundial de Futbol de Carrer de Sao Paolo

25/06/2014

L'equip que representarà Catalunya al Mundial de Futbol de Carrer que se celebra a Sao Paolo de l'1 al 13 de juliol estarà format majoritàriament per joves castellers, que també aprofitaran la seva participació en aquesta convocatòria per donar a conèixer els castells mitjançant diversos tallers. En aquest Mundial hi participen nois i noies de 17 a 21 anys d'arreu del món i es fa servir la metodologia del futbol en tres temps: un primer temps en què els joves discuteixen les normes del partit (ja que no es valoren únicament els gols); un segon temps que és el partit pròpiament dit; i un tercer temps de debat entre els participants sobre com s'ha desenvolupat el partit. Aquesta metodologia de futbol3 és molt practicada per diverses entitats llatinoamericanes, les quals veuen el futbol com una eina per a la resolució de conflictes entre bandes juvenils, com un espai d'aprenentatge juvenil per a convertir-se en futurs líders comunitaris o com un espai de reflexió de com transformar la realitat i el context que emmarca als joves.

Catalunya també serà present en aquest esdeveniment. Un dels organitzadors del Mundial de Futbol de Carrer va tenir l'oportunitat de conèixer els castells i en va quedar tant fascinat que va voler que els castells fossin presents en aquest mundial. Per això, i de forma excepcional, els joves que representaran Catalunya en aquest Mundial (la majoria són noies) són més castellers que no pas futbolistes (al cap i a la fi, la classificació final és el de menys). Així, dels 10 integrants del grup que anirà a Sao Paolo, 7 són castellers i castelleres de colles universitàries. Amb la seva presència, es vol donar a conèixer els castells per la seva vessant tradicional, cultural i festiva, però també per ser un espai de cohesió social: L'eina catalana per a la cohesió social. De retruc, es vol animar a joves dels cinc continents a participar d'un assaig casteller (que es realitzarà a un dels parcs de Sao Paolo), així com en un castell per a la jornada final on es pretén que a la pinya hi hagi joves de fins a 24 països diferents.

L'experiència d'aquests joves castellers catalans es podrà seguir a través del hashtag #Castellersabrasil i ha estat possible gràcies a la col•laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Federació Catalana de Futbol (que els ha cedit les samarretes de la Selecció Catalana), el màster en Esport per a la Coexistència Social i la resolució de Conflictes de la UOC i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!