Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Es presenta la IXa Diada del Mercadal amb molts canvis de format

19/06/2009

El proper dissabte 3 d'octubre, a les 17.30h, es celebrarà a Reus la novena edició de la Diada Castellera del Mercadal, organitzada per l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) i els Xiquets de Reus.

Els Xiquets de Reus van ser els impulsors d'aquesta diada, amb l'objectiu de donar a la ciutat una actuació amb les millors colles del país. La primera Diada del Mercadal va tenir lloc l'any 1993 amb motiu del 4rt Centenari de l'Aparició de la Mare de Déu i, des de la seva segona edició, s'ha celebrat sempre el primer diumenge d'octubre dels anys senars.

Aquest dimecres van ser presentades al local dels Xiquets de Reus, en roda de premsa, les novetats més destacades que inclourà aquesta IXa edició de la Diada del Mercadal. Una sèrie de canvis de format i de noves condicions i protocols de l'actuació dels quals en destaquen els següents:

Data de la diada: per primera vegada des de la segona edició es retornà al format d'actuació de tarda: la diada s'iniciarà dissabte a les 17.30h, per tal d'evitar les hores de més calor i promoure així una major assistència a la diada tant de públic de Reus com d'afeccionats castellers en general.

Localització de les colles: les 5 colles actuaran més aprop de l'ajuntament, per tal d'evitar la disgregació de camises, i facilitant-ne així tant la col·laboració com la possibilitat d'acotar l'espai per a l'actuació a nivell de públic.

Noves figures: es creen tres noves figures dins la diada, amb el doble objectiu de facilitar la feina i d'establir una comunicació més fluïda tant amb les colles com amb el públic i els serveis mèdics.
Speaker: donarà la benviguda a les colles, incidirà en les explicacions de format de la diada, ordre d'actuació, etc, i informarà a la plaça dels castells previstos o realitzats.
Coordinador: rebrà les comunicacions dels Ajudants de Plaça i les comunicarà a l'Speaker per què aquest les transmeti, si s'escau, per megafonia, o bé es comuniqui amb els Serveis Mèdics o d'altres en cas de necessitat.
Ajudants de plaça: esdevindran el punt de contacte amb cada cap de colla o amb qui cada colla designi, per fer d'interlocutors entre les aquestes i la coordinació, per tal de comunicar els castells a fer, necessitat de serveis mèdics, aigua, etc.

Espais per la canalla: S'habilitaran diferents espais pròxims a la zona d'actuació perquè la canalla de les colles pugui estar-s'hi i s'hi deixin les motxilles, aigua, etc, per comoditat de les colles i per evitar l'amuntegament de bosses al bell mig de la plaça.

Serveis mèdics: S'està estudiant la possibilitat d'organitzar un Punt Mèdic Avançat (PMA) a la sala d'actes del local, per tal d'efectuar petites cures i, si s'escau, valorar el trasllat dels afectats a altres centres, evitant així haver d'aturar la diada per manca d'ambulàncies.

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!