Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Tarragona i el món casteller col·laboren amb la Marató de TV3 contra el càncer

10/12/2012

Diumenge vinent, 16 de desembre, és el dia de la Marató de TV3, enguany destinada a lluitar contra el càncer. Tarragona, com a capital de la Cultura Catalana 2012, ha volgut col·laborar-hi amb activitats castelleres, en un acte el mateix diumenge que s’emmarca en la Biennal Castellera.

Les activitats es faran de 12.30 a 14 h a la plaça de la Font, amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Les dues primeres muntaran els seus inflables castellers, mentre que els de la camisa verda portaran una estructura de dosos perquè els infants hi puguin provar la sensació de fer l’aleta. Els més grans també tindran l’oportunitat de participar en un taller de pilars i de posar-se a la pinya dels pilars que faran les tres colles.

Per recaptar diners, hi haurà material del Concurs de Castells, que es vendrà a un preu lleugerament més elevat del que és habitual en benefici de la Marató. Durant aquests actes, TV3 farà dues connexions amb Tarragona, en una de les quals s’actualitzarà el marcador.

Les colles de Tarragona, però, no són les úniques que col·laboraran amb la Marató. Els Castellers de Sant Cugat, per exemple, organitzen l’activitat “Fes l’aleta contra el càncer”. Diumenge 16, de 10.30 a 18 h a la plaça d’Octavià i pel preu de 5 euros, tothom que ho vulgui podrà simular l’experiència de coronar un castell de 8 gausac pujant amb una grua fins a l’alçada corresponent, des de la qual es desplegarà la imatge a mida real d’un 4 de 8 de la colla.

També col·laboraran amb la Marató els Castellers de Sabadell, que faran una actuació diumenge a les 13.15 h a l’Espai Movento de Sabadell, i moltes altres colles, com ara els Castellers de Castelldefels, els Castellers de Terrassa o els Castellers del Poble Sec faran pilars solidaris emmarcats en actes diversos. Els Sagals d’Osona han estat els primers a participar-hi, recaptant diners mentre aixecaven pilars durant el Mercat Medieval de Vic celebrat el cap de setmana passat.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!