Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

Una jornada analitza la relació entre escola, castells i patrimoni immaterial

21/05/2014

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la URV i l'ajuntament de Tarragona mitjançant la Biennal de Castells organitzen el pròxim dia 31 de maig una jornada sobre "Escola i Patrimoni Immaterial de la Humanitat" que servirà per explicar experiències de presència a l'ensenyament reglat dels castells però també d'altres elements reconeguts per la Unesco. La jornada forma part d'un intens cap de setmana casteller programat per la Biennal que també inclou un curs de fotografia i l'acte oficial de celebració de les 25 edicions del Concurs, el dia 2.

La jornada es farà al llarg del matí de dissabte a l'antiga audiència de Tarragona i servirà per presentar els primers resultats de la feina desenvolupada al llarg de tot aquest curs pels grups de treball de l'ICE especialitzats en crear continguts pedagògics castellers. A més, també es donaran a conèixer altres experiències respecte el silbo gomero, la Patum de Berga i el Museu Escolar de Puçol (Elx). La jornada s'adreça tant a mestres i professors com al públic general, i és d'inscripció lliure (més detalls al pdf adjunt). 

Acte commemoratiu i documental

El mateix cap de setmana la Biennal ha programat un curs de fotografia castellera a càrrec d'Antoni Coll Lázaro i, sobretot, l'acte oficial de commemoració de les 25 edicions del Concurs de Castells de Tarragona, que es farà el dia 2 a les 20:30 al Teatre Tarragona. En aquest acte s'estrenarà el documental El somini de Pau Casals. 25 edicions del Concurs de Castells, codirigit per la periodista Raquel Sans i el realitzador Tòniu Xou. El documental inclou imatges d'arxiu així com una dotzena d'entrevistes. En el mateix acte també es farà un homenatge a les quatre colles que fins el moment han guanyat el concurs: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Nens del Vendrell i Castellers de Vilafranca. L'acte acabarà amb la degustació d'un poster casteller elaborat especialment per l'ocasió pel passtisser Josep Gonzàlez, de la Pastisseria Conde. 


PDF
JORNADAescolaPatrimoni_14.pdf
E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!