Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Anuncien l'acord per ubicar el Museu Casteller al barri antic de Valls

07/05/2013

El conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Santi Vila, i l'alcalde de Valls, Albert Batet, han anunciat aquest dilluns la propera signatura d'un acord entre l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) i l'Ajuntament per tal de construir el Museu Casteller al sector Espardenyers, situat al centre del nucli antic del municipi, al costat de la plaça del Blat.

L'any 2010 l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) i l'Ajuntament de Valls van crear un consorci urbanístic paritari que tenia com a objectius impulsar actuacions de remodelació al sector Espardenyers i desenvolupar l'àrea residencial estratègica (ARE) de Ruanes. En aquell moment, la construcció del Museu Casteller es preveia en aquest últim emplaçament. No obstant això, l'Ajuntament ha manifestat el seu interès en deixar sense efecte l'ARE, l'àmbit de la qual ja quedarà regulat en el marc del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que està impulsant. La ubicació del Museu Casteller als terrenys de l'ARE queda, doncs, definitivament descartada en favor del sector Espardenyers, al centre del Barri Antic.

Actualment, les finques compreses en el sector Espardenyers són propietat d'INCASÒL en la seva pràctica totalitat. Amb l'acord que es vol impulsar, l'Institut cedirà a l'Ajuntament de Valls la plena possessió de la vintena d'immobles, per tal de dur a terme els enderrocs necessaris per poder ubicar-hi el Museu. Paral•lelament, l'Ajuntament iniciarà el procés d'expropiació de les finques. De la seva banda, el consistori es comprometrà a impulsar les modificacions puntuals de planejament que siguin necessàries al sector Espardenyers per canviar l'ús residencial que se'n preveia per un d'equipaments.

L'acord assolit per a la ubicació del Museu Casteller al Barri Antic permetrà dimensionar el projecte inicial, reduint el cost de l'obra de 12 a 6 MEUR, però mantenint-ne la dimensió i la voluntat de convertir el museu en l'espai per a la projecció i difusió de la història, la tradició i els valors del fet casteller. A més, la proposta tècnica ubica el futur edifici del Museu Casteller en un àmbit que es troba situat a cavall de les places del Blat i de l'Oli, en una actuació que possibilitarà una important regeneració urbanística d'aquesta zona del Barri Antic.

 

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!