Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Cornudella homenatja els Brivalls 30 anys després del seu moment àlgid

24/10/2012

Durant gairebé 10 anys (1976-1985), Cornudella de Montsant va comptar amb una colla castellera, els  Brivalls de Cornudella. Fa 30 anys, el dia 1 de novembre de 1982, van carregar el 3 de 7, la màxima fita assolida per la colla.

Ara fa uns mesos, uns joves del poble van pensar que valia la pena commemorar aquest aniversari i recuperar la memòria de la tradició castellera que hi havia hagut al poble i fer un homenatge als Brivalls. David Pallejà i Alba Cornudella s’han afegit a la recerca que des de feia temps desenvolupava l’etnòleg Salvador Palomar sobre el fet casteller al Priorat. Tot plegat ha permès recollir la història i significació que va tindre aquesta colla que va sorgir en una petita localitat d’una comarca d’interior i sense una tradició històrica castellera.

El proper 1 de novembre, coincidint amb el 30è aniversari d’aquest castell i, també, amb la data en què la colla celebrava el seu dia, s’encetaran un seguit d’actes d’homenatge.

A la 1 del migdia, davant de l’Ajuntament, els Amics dels Brivalls faran un pilar d’homenatge i altres construccions. A continuació s’inaugurarà l’exposició “Brivalls de Cornudella: una dècada de castells al Priorat”, que es podrà visitar fins al 4 de novembre a la sala d’exposicions municipal. A les 7 del vespre, al local La Renaixença, es projectarà un audiovisual inèdit dels Brivalls del 1976 i un mostrari de fotografies de la colla.

Els actes han estat organitzats pels Amics dels Brivalls de Cornudella, amb la col·laboració de Carrutxa i el suport de l'Ajuntament de Cornudella de Montsant.

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!