Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

El VIè Fòrum Casteller de Santa Úrsula a Valls arrenca aquest dilluns

14/10/2016

Aquest pròxim dilluns, i fins diumenge 23 d'octubre, arrenca a Valls la Fira de Santa Úrsula i el 6è Fòrum Casteller de Catalunya, amb el doble d'activitats permanents adreçades al públic familiar al Pati. Per primer cop l'entorn del Museu Casteller de Catalunya, que s'aixeca a la plaça del Blat núm. 5, mostra part dels seus fons fotogràfic amb imatges anteriors al 1936 amb un audiovisual breu i emotiu projectat en una gran pantalla. Alhora diversos actes commemoraran el centenari de la col•locació de la primera pedra de la Biblioteca Popular impulsada per la Mancomunitat de Catalunya al passeig dels Caputxins. Finalment, l'ofici religiós del diumenge s'avança a les 11 h del matí per millorar la conciliació entre les balladetes del seguici i l'actuació castellera. La mostra de bestiari escolar passa al divendres a la tarda, els gegants retroben la "volta" del migdia de la vigília i el correbous s'estrena dins Santa Úrsula dissabte a la tarda.

El programa, elaborat per les comissions participatives dels Xiquets de Valls i d'actes rituals, ofereix noves propostes per celebrar la Fira de Santa Úrsula i el 6è Fòrum Casteller, que tindran el seu punt àlgid diumenge 23 d'octubre amb la mare de totes les diades castelleres a la plaça del Blat. L'oferta familiar dobla les activitats permanents a la FiraCastells al Pati, passant de vuit a quinze propostes, que incentiven les sensacions més atrevides i audaces amb una àmplia zona d'aventura amb arnesos en un itinerari amb nou tipus d'experiències diferents, com els gronxadors verticals o les xarxes d'escala. Per primer cop es munta una tirolina de llarga recorregut, un "selfie point" per fotografiar-se amb la que va ser la primera escultura dedicada a un casteller a Catalunya, o un taller de ràdio.

Estands que fins ara no havien estat dinamitzats com els de dues colles dels Xiquets de Valls o el del festival de titelles Guant compten per primera vegada amb activitats creatives permanents, en què les nenes i nens podran fer-se els fermalls amb una silueta castellera o un titella de tija. Per regular els fluxos participants en les activitats més sol•licitades, s'han previst unes polseres a un preu simbòlic de 2 o 3 euros per jornada. D'altra banda, els expositors arriben a 23 distribuïts en els blocs de jocs, entitats, mitjans de comunicació, llibreries i editorials, artesania i marxandatge.

Colla Castellera de la Canalla Lectora

Amb el paraigua del centenari de la col·locació de la primera pedra de la biblioteca, es realitza una nova activitat impulsada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya: la Colla Castellera de la Canalla Lectora. Es tracta d'una innovadora proposta per promoure de forma lúdica la lectura i la cultura castellera entre els més petits. A una quarantena de nenes i nens vallencs se'ls ha repartit els dies previs a la Fira un conte casteller, que serveix com a base d'un joc participatiu i amb premis que té lloc a la capella del Roser del carrer de la Cort els dies 17, 18 i 20.  


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!