Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Valls organitzarà el Fòrum Casteller de Catalunya per Santa Úrsula

23/05/2012

En el marc de la històrica diada de Santa Úrsula, entre els dies 19 i 21 d’octubre d’aquest 2012, tindrà lloc el Fòrum Casteller de Catalunya, un conjunt d’actes com ara la FiraCastells i el Simposi Casteller. Així ho han anunciat aquesta setmana les dues colles dels Xiquets de Valls, la Fundació de les Festes Decennals de Valls, la revista Castells i l’Ajuntament de Valls, que volen donar continuïtat a algunes de les propostes sorgides per les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, l’any passat.

El segon Simposi Casteller i la segona FiraCastells seran els eixos d’aquesta celebració. La FiraCastells s’inaugurarà a la plaça del Pati, epicentre de la vida ciutadana local, la tarda del divendres 19 d’octubre i es perllongarà fins al diumenge 21, que enguany s’escau en la mateixa diada dedicada a la patrona vallenca. La mostra mantindrà la seva disposició en estands que presentaran diferents productes relacionats amb el món casteller.

El segon Simposi es concentrarà en la jornada del dissabte 20 de novembre i tindrà dos eixos temàtics: el debat entre la consideració dels castells com a esport o com a tradició, i l'anàlisi sobre si el fet casteller ha de caminar cap a noves construccions o per contra s'ha de limitar a mantenir les habituals. Un altre punt del Fòrum Casteller serà la publicació de les actes del primer Simposi, a càrrec de Cossetània Edicions. Paral·lelament, es projectaran pel·lícules castelleres de gran interès històric digitalitzades per la Fundació de les Decennals i la revista Castells i que han de tenir com a destinació final el Museu Casteller de Catalunya.

L’organització preveu que el Fòrum Casteller de Catalunya tingui lloc cada dos anys els anys parells, a excepció del darrer de la dècada, que passaria al marc de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela dels anys acabats en 1. La taula d’organització és integrada per la Colla Vella dels  Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls, el Consorci del Museu Casteller de Catalunya, la revista Castells –pertanyent al grup Utopia Global–, la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, la Xarxa de Cultura de Valls i l’Ajuntament de la ciutat.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!