Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Inauguració de l'exposició "Decennals, Xiquets de Valls, Colla Vella"

21/01/2011

Amb la intenció de participar en les Festes Decennals més enllà de les actuacions castelleres la Colla Vella ha estat preparant en els darrers mesos una exposició en la que el fil conductor és un repàs al llarg de la historia de la vinculació entre les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Aquest binomi va més enllà dels castells, agafant un caire social i de sentiment de pertinença a la Ciutat de Valls extremadament remarcable, que es plasma per exemple en el fet que aquest 2011 es celebra el 50è aniversari tant del primer pilar fet per una colla castellera dins de l'Església de Sant Joan durant l'ofici del dia de la Candela com de la bandera de l'Entitat, estrenada en la processó de l'any 1961, any en que la Colla Vella actuà en solitari per ser llavors l'única Colla de la Ciutat.

Segurament més que d'una exposició es tracta d'un recorregut històric ja que la història dels castells transcorre pràcticament paral·lela a la de les Festes Decennals. Des del 1801 els castells han estat presents en gairebé totes les edicions de les festes, si exceptuem aquells anys en que causes bèl·liques o prohibicions expresses no ho feren possible.

L'exposició que s'inaugura el proper dissabte dia 22 de gener a les sis de la tarda i que forma part del programa oficial d'actes de les Festes Decennals del 2011, restarà oberta cada dia fins el diumenge 6 de febrer al Carrer de la Cort nº 11 (Ca Dolçures).

 






E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!