Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Els Minyons de Terrassa inauguren l'exposició "6 de nou, Cicle d'art i castells"

11/01/2012

El pròxim 13 de gener s'inaugura la primera de les sis exposicions del "6 de nou, Cicle d'Art i Castells" a la sala d'Exposicions del local dels Minyons de Terrassa (Carrer del Teatre, 4).

El projecte està organitzat per Minyons de Terrassa & Laboratori d'Amics de les Arts i JM, i tindrà un format de cicle expositiu amb sis mostres de diversos artistes terrassencs.

Les exposicions es podran veure a la Sala d'Exposició de Minyons de dilluns a divendres i de 18 a 22h, durant els sis primers mesos d'aquest any 2012.

La filosofia de les exposicions és la col.laboració concretada en diverses pràctiques que relacionen i generen un intercanvi d'experiències entre els artistes i el grup de Minyons, de manera que l'artista impliqui la colla en el seu projecte i els membres d'aquesta hi participin col.lectivament.

Els objectius d'aquesta col.laboració es podrien definir com: generar sinergies entre ambdues entitats, propiciar el treball de creadors/es de la ciutat, treballar la creativitat a partir d'una experiència de relació i implicació en un entorn concret i donar visibilitat a diverses formes de creació contemporània.

D'altra banda, l'enfoc temàtic es centra en proposar individualment a cada artista una temàtica que, des de la seva pròpia pràctica i processos creatius, li permeti treballar de manera propera amb la colla i, al mateix temps, portar a la pràctica un discurs conceptual genuí a partir d'un enfoc original.

 

PARAULA I CASTELLS ESPAI MINYONS: Zona de càrrega i descàrrega, a càrrec d'Àlex Monfort.

Sota aquest títol, Àlex Monfort ens presenta la seva obra a través de la poesia visual, en un treball sobre el camp semàntic i l'argot casteller i el de Minyons. Com el mateix artista explica "Per dur a terme aquesta tasca he intentat introduir-me en la cultura castellera, però també aprofundir en la història de Minyons per poder treballar sobre les seves construccions que han estat més emblemàtiques. Algunes de les peces que presento fan referència al 3 de 9 amb folre i agulla, al 4 de 9 net o al 3 de 10 amb folre i manilles."

L'artista també explica que "des de la prespectiva de la poesia visual, utilitzant la fotografia, el grafisme, objectes quotidians o el dibuix, he buscat mostrar una altra mirada sobre allò que envolta l'activitat castellera -tant pel que fa a la identificació del seu vocabulari com pel que fa a la nomenclatura de diferents construccions- amb l'objectiu de sorprendre, suggerir o donar un toc d'humor".

www.minyons.cat

http://poesiavisual-alexmonfort.blogspot.com/


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!