Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Exposició de pintura "Força, equilibri, valor i seny" a Granollers

11/03/2015

Aquest divendres 13 de març, a les 20 hores, s'inaugura a l'Espai d'Arts de Roca Umbert l'exposició "Força, equilibri, valor i seny", obra del pintor David del Hierro, que plasma la bellesa i l'emoció que transmeten les colles quan aixequen castells. Els Xics de Granollers són els protagonistes d'aquesta exposició que s'inaugurarà amb un assaig obert de la colla.

Del Hierro va iniciar el projecte l'any 2013 amb l'objectiu d'aconseguir plasmar plàsticament la intensa emoció que transmeten les colles en el moment d'aixecar un castell. Passant per diverses fases de creació -esbós al natural, dibuix, pintura a l'oli...-, l'artista ha utilitzat els assajos i les actuacions dels Xics de Granollers com a font de creació. Durant la XXII Diada dels Xics, el 10 de novembre de 2013 a la plaça de la Porxada, del Hierro culmina el treball d'estudi realitzat fins aleshores amb la creació d'una obra a l'oli i en directe, una experiència creativa molt intensa amb un grau altíssim d'exigència i transcendència. No conforme amb allò aconseguit, l'autor torna a l'estudi per centrar-se en els matisos que més li interessen de la realitat castellera, com són la superació, la complicitat, el sofriment, la solidaritat entre companys, la valentia, la confiança i l'esforç, per desenvolupar una nova sèrie de dibuixos i pintures. En el XXV Concurs de Castells, el 4 i 5 d'octubre de 2014 a Tarragona, del Hierro realitza una àmplia sèrie d'esbossos que li serveixen de base per al seu treball posterior.

David del Hierro, nascut a València el 1971, viu a Granollers des de l'any 2001. Durant anys la seva evolució artística s'ha desenvolupat de manera autodidacta. L'any 2011 s'incorpora a l'acadèmica del pintor Antoni Granja Llobet, on adquireix coneixements tècnics de dibuix i pintura a l'oli.

Activitats paral·leles a l'exposició

A l'exposició de l'Espai d'Arts es podran veure tots els seus treballs basats en el fet casteller a partir del 13 de març i fins a l'11 d'abril. L'exposició compta amb tres activitats paral·leles, dues d'habituals, com la visita dinamitzada a càrrec de l'artista i educador Pau Farell, que es farà el dissabte 21 de març, i el taller familiar adreçat a nens i nenes de 4 a 10 anys, que es durà a terme el dissabte 28 de març, i una de nova, l'acció participativa en què els Xics obren les portes dels seus assajos a les persones interessades a conèixer i dibuixar la seva activitat castellera. Aquesta última activitat estarà dinamitzada pel mateix David del Hierro i es farà els dies 20 i 27 de març i el 10 d'abril.

Us adjuntem el catàleg de la inauguració de l'exposició "Força, equilibri, valor i seny" i l'enllaç a les pàgines web dels artistes David del Hierro i Pau Farell.

http://www.daviddelhierro.com

http://paufarell.cat/


PDF
cataleg-ddh-roca-umbert.pdf
E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!