Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

Èxit arreu d'Europa dels castells aixecats per dir que "Catalans Want To Vote"

08/06/2014

Vuit capitals europees, Barcelona, Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres, París i Roma, han viscut aquest migdia una actuació castellera simultània que ha fet sentir el clam del 9N a Europa. L'Acció "Catalans want to vote - Human towers for democracy" ha internacionalitzat el cas català, amb rèpliques a 46 ciutats catalanes, així com a Santiago de Xile, Mont-Real i Pamplona (Navarra). L'acció s'ha fet amb èxit arreu, amb una aixecada total de més de 70 castells i la participació de 5.000 castellers. A cadascun de les ciutats europees, els castells han tingut també un padrí que acompanyava l'acció i que ha llegit el manifest de la Diada "Catalans want to vote".

A les 12 del migdia a l'Alexanderplatz Berlín, apadrinats per l'entrenador Josep Guardiola, els Xics de Granollers han fet un 5 de 7. A la Grand Place de Brussel·les, apadrinats per l'actor Sergi López, els Castellers de Vilafranca han aixecat un 3 de 8. A la Place des Nations de Ginebra i apadrinats per l'actor Joam Mompart, els Xiquets de Reus han fet un 4 de 7. A la Torre de Belém de Lisboa, apadrinats pel dramaturg Helder Costa, els Castellers de Sants han aixecat un 3 de 8. A la Tower Bridge de Londres i apadrinats per l'historiador Paul Preston, la Colla Joves Xiquets de Valls ha fet un 5 de 7. Al Champ de Mars de París, davant la Torre Eiffel i apadrinats pel músic Jordi Savall, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet un 4 de 8. Finalment, a la plaça Giancolo de Roma, els Bordegassos de Vilanova han fet un 4 de 7. 

El punt central a Catalunya ha sigut la Plaça Gaudí de Barcelona, davant de la Sagrada Família. Allà, els Castellers de la Sagrada Família ha aixecat un 3 de 7 mentre una pantalla projectava simultàniament la resta de castells a Europa. Tot seguit, la presidenta d'Òmnium, ha llegit el manifest en català, al costat de Jordi Carbonell, representant de la Coordinadora de Colles Castelleres, i d'altres persones que l'han llegit en italià, anglès, alemany, portuguès i francès. "Els catalans volem votar i volem decidir el nostre futur amb un referèndum. Fem una crida a tots els ciutadans europeus: l'Europa del futur, la volem aixecar amb vosaltres", destaca el manifest. El grup de música Strombers ha tancat la vetllada davant la Sagrada Família.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!