Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

"Enxaneta", de TVC, nominada als premis Gaudí com a millor documental

23/01/2012

La producció en 3D de TV3 sobre el món dels castells, "Enxaneta", ha estat nominada en la categoria de millor pel · lícula documental en els Premis Gaudí, que concedeix l'Acadèmia del Cinema Català. El film, dirigit per Paulí Subirà, competirà amb "Al final de l'escapada", d'Albert Solé, "Barcelona, abans que el temps ho esborri", de Mireia Ros, i "La maleta mexicana", de Trisha Ziff. Els premis es lliuraran el 6 de febrer a Barcelona.

"Enxaneta" es va estrenar a París al setembre en el marc d'una trobada empresarial com a exemple d'integració i cohesió social a la societat catalana i a la seva presentació a la fira MIPCOM de Canes, televisions de diferents països van mostrar interès per emetre-la.

Des de la seva estrena a cinemes de Catalunya, el 17 de novembre, l'han vist més de 5.500 persones. S'ha projectat a diferents sales 3D de Barcelona, Tarragona, Mollerusa, Palamós, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Manresa, La Seu d'Urgell, Olot, Vic, Cornellà, Gavà, Badalona, Sitges, Cerdanyola, Mataró...

A més de la multitudinària preestrena del dia 16 de novembre al cinema Cinesa Diagonal de Barcelona, s'han fet passis especials, amb la presència de l'equip de la pel·lícula i dels seus protagonistes, al Cine Club de Vilafranca del Penedès el 2 de desembre (en 2D) i a Tarragona, a l'OCINE Les Gavarres l'11 de desembre. L'acte de Tarragona es va fer com a projecció solidària per La Marató de TV3 i va recaptar 845 euros per al transplantament i la regeneració d'òrgans i teixits. El pròxim 16 de febrer, Terrassa també acollirà un passi especial d'"Enxaneta", amb la presència de les colles castelleres de la ciutat. En aquest cas, la recaptació anirà destinada al Banc dels Aliments.

Palma de Mallorca, Manacor i Perpinyà, entre d'altres, són les pròximes localitats on és previst projectar-la, i s'està treballant en la seva distribució a nivell internacional.

Des de la seva estrena, la pàgina web www.tv3.cat/enxaneta ha rebut més de 25.000 visites. A YouTube, el Teaser de la pel·lícula ha tingut més de 5.000 reproduccions; el tràiler en 3D n'ha tingut 7.800, i el videoclip de la cançó, composada per Borja Penalba i interpretada per Elena Gadel, més de 20.000. A més, al TV3alacarta s'han registrat 14.000 visualitzacions més del videoclip, i unes 5.000 del tràiler i el teaser. En total, gairebé 80.000 impactes.

"Enxaneta" és la producció de TV3 sobre el món dels castells que els porta per primera vegada a la gran pantalla i en 3D. La pel·lícula té l'objectiu de donar a conèixer a qualsevol persona de qualsevol lloc del món els valors que han fet dels castells patrimoni immaterial de la Humanitat, és a dir, l'esperit de superació, el treball en equip, i la integració de gent de totes les edats i de totes les nacionalitats.

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!