Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

A la venda les entrades pels acròbates de Tànger al Fòrum Santa Úrsula

17/09/2014

Avui dimecres es posen a la venda les entrades de l'espectacle del Groupe Acrobatique de Tànger, ‘Taoub', del qual es podrà gaudir amb motiu de la quarta edició del Fòrum Casteller que es desenvoluparà durant la Fira de Santa Úrsula de Valls el proper octubre. Aquests grups torraires del Marroc tenen històricament el seu epicentre a la plaça Jamaa el Fna a Marràqueix. El 2001 la UNESCO va proclamar l'espai cultural d'aquesta plaça Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Les entrades es posen a la venda a través dels canals on line www.ticketea.com, telefònic 902 044 226 i a les taquilles del Teatre Principal.

Després que per la Festa Major de Sant Joan, la ciutat de Valls acollís la valenciana Muixeranga d'Algemesí, antecedent dels castells i també declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO, el proper dissabte 25 d'octubre el 4t Fòrum Casteller de Santa Úrsula convida l'acrobàcia magrebina també reconeguda per part de l'organisme cultural internacional. El Groupe Acrobatique de Tànger és el millor testimoni viu de l'antiga escola acrobàtica egípcia de la qual deriva l'actual escola magribina, ben vigent a la plaça Jamaa el Fna a la ciutat de Marràqueix on acudeixen els principals grups o 'troupes', com són anomenats en l'argot local, procedents de diferents pobles i ciutats del nord d'Àfrica. Aquesta plaça és la més acrobàtica de tot el Magrib i s'hi desenvolupa una important activitat cultural, econòmica i turística. Allí els acròbates actuen al costat de narradors, músics, ballarins, faquirs i encantadors de serps, alguns d'història centenària.

Una de les famílies amb major tradició, amb fins a vuit generacions continuades, i preservadors del caràcter patrimonial de les torres magrebines, són els Hammich. Procedents de la localitat de Tiznit i residents a Tànger la família Hammich va ser descoberta pel director de nou circ francès Aurélien Bory, mentre assajaven a la platja. Des de llavors l'acrobàcia magribí s'ha integrat al nou circ internacional expansionat des de França. Amb el nom de Groupe Acrobatique de Tànger, són modèlics els seus espectacles 'Taoub' (2003), 'Chouf Ouchouf' (2009) i 'Azimut' (2013), creats a partir de la concatenació de les seves construccions seguint un eix teatralitzat. La companyia participarà el proper 25 d'octubre al Fòrum Casteller de Santa Úrsula de Valls, ciutat bressol dels castells, quilòmetre zero del món casteller des de fa 200 anys i seu del Museu Casteller de Catalunya, en construcció. Ho farà amb el seu espectacle més clàssic 'Taoub' al Centre Cultural a les 21 h i amb una durada aproximada d'una hora.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!